Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Космическият фестивал "Отечество" доведе звездните хора в Несебър
Автор: Екип Burgas24.bg 16:41 / 15.06.2015Коментари (0)639
Тридневният космически фестивал "Отечество", който се състоя в града на ЮНЕСКО, направи полуострова пъстър, колоритен и звезден. Форумът даде сцена за изява на таланти от Русия и България, а авторитетното жури бе представено от двамата космонавти Александър Александров и Олег Новицкий, българския певец Стоян Петров, финалист от "Мюзик Айдъл" 2, и Людмила Котлова, директор на Културния дом в Звездното градче, Московска област. Множество награди бяха раздадени на финала на фестивала, на който по-важното бе, че всички участници показаха талант и артистично присъствие, както и умението да се забавляват и да създават приятелства.

Малко преди отличаване на най-добрите, по случай празника на Русия - 12 юни, поздравително слово произнесоха Златин Чаушев, началник-отдел "Несебър-Световно наследство" и отец Арсений от църквата "Св. Успение Богородично". Специален поздрав към участниците поднесоха ФФ "Българка" към НЧ "Яна Лъскова" и Кристина Трифонова, талант на ОДК-Несебър.

Сред емоционалните моменти от фестивала бяха приятните за окото на местни жители и туристи флашмобове около Амфитеатъра и южната крайбрежна алея на Стария Несебър, както и срещата-разговор на участниците с двамата космонавти. Подобно на срещата си с учениците в СОУ "Любен Каравелов" в Несебър, Александър Александров и Олег Новицкий дадоха изчерпателни отговори на куп въпроси, които любознателните деца им зададоха. Питащите се интересуваха как се става космонавт, дали са виждали извънземни, как изглежда планетата Земя, какво представлява безтегловността и т.н. Олег Новицкий се пошегува, че за да се стане космонавт, първо е необходимо блестящо представяне на сцената на фестивал "Отечество". Александър Александров пък даде изчерпателен отговор за безтегловността и какво се случва с човешкото тяло в това състояние. Децата научиха, че и двамата пилоти не са виждали извънземни и че земята е особено красива, гледана от космоса. Съвсем естествено, срещата с космонавтите завърши със снимки за спомен.

Фестивалът, който се проведе за първи път в града на ЮНЕСКО, е организиран от Културния дом на Звездното градче в Русия и община Несебър.

Космическите дни безспорно поставиха началото на едно добро сътрудничество в областта на културата, образованието, туризма и икономиката между Звездното градче и перлата на българското самочувствие - Несебър.

Фестивалите в града на ЮНЕСКО продължават. Днес от 19.30 ч. започва XVI-о издание на "Слънце, радост, красота". Във форума участват деца от 9 държави, сред които Русия, Молдова, Великобритания.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Регионални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Скандално от Северна Македония: Българският език не съществува, ние ги
Дете от Враца бе простреляно в главата
Евровизия 2023 г.
България се отказва от дерогацията за внос на руски петрол
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: