Кървавата кавга между тийнейджъри в Китен била заради пари

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
09:55 / 18.07.2016
3993
Тийнейджърът, който на 8 юли едва не загина от ръката на приятеля си Петър Русев, бе изписан от болницата и вече е на домашно лечение. "Транспортирането до София стана с линейка, през цялото време с нас имаше лекар, тъй като Борис има силни болки, бе приспан по време на пътуването. Събудиха го като пристигнахме", разказа майката на момчето - Мария, цитирана от в. "24 часа".

15-годишният Борис е с 6 рани от нож в различни части на тялото - в гърба, шията, едната ръка и странично в гръдния кош. След транспортирането му до столицата той не е настаняван в болница. Раните все още кървят и се налага смяна на превръзките, приема антибиотици и успокоителни, обяснява Мария Минчева.

Състав на Апелативен съд Бургас с председател Деница Вълкова остави 17-годишния Петър Русев за постоянно в ареста. На делото на втора инстанция се очакваше да дойде поне един от родителите на Пепо, които са били редовно призовани, но това не се случи.

Бабата на арестувания тийнейджър, който живее в Девин, не била информирана за инцидента по негово настояване.

Според Камен Кънев - служебен адвокат на Петър Русев - скандалът е бил провокиран от Борис. Той посочва и свидетелски показания, според които момчетата се скарали за пари - Борис поискал от Петър, той му дал банкнота, но момчето се изрепчило, че това е твърде малко. След това двамата се сборичкали.

Пред разследващите Борис пък обяснил, че Петър изведнъж станал силно агресивен. Знае се, че и двете момчета са пили. Все още тестовете за алкохол и дрога не са готови.

Мария Минчева е категорична, че семейството не е организирало акция за набиране на средства. Според нея призивът във фейсбук е от приятели на сина й, които не разбрали, че извършените процедури и престоя в МБАЛ са напълно безплатни. Близките обаче са си платили линейката и лекаря до София, което им струвало 840 лв.


Виж коментарите (0)

Още по темата (8):
11.01.2018 Намалиха присъдата на ученика, който наръга свой авер в Китен
07.11.2017 Ученикът, наръгал авер, иска по-лека присъда! Извини се за първи път за кървавата си постъпка!
14.07.2016 Непълнолетният Петър погнал и други хора преди да намушка с ножа своя приятел в Китен
09.07.2016 Петър Русев, наръгал с нож Борис: Презирам ку*вите
09.07.2016 15-годишното момче, наръгано в Китен, е в стабилно състояние! Циркулират обаче слухове!
09.07.2016 Оставиха в ареста 17-годишния, обвинен за опит за умишлено убийство
Още новини от Регионални новини:
Бизнесмени бият алармата! Може хотели и ресторанти да затворят в ...
Полицаи от Приморско хванаха мъж да шофира дрогиран за пореден пъ...
Кола изхвърча от пътя, жена е в болница
Коклюшът в Бургаско: Има ли заразени?
Руснак сгази лука в Равда
Полицията в Карнобат по следите на крадец на крави


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).