 © Burgas24.bg |  | Хрупкавата цаца, полята с бира, остава блян за българина. Поне в Слънчев бряг. В ресторантите се намира само едра риба, а порцията е от 10 до 25 лв. Заради европейците в курорта майсторите готвачи аристократично обръщат гръб на цацата в менюто. Все пак чужденците хранят с нея само домашните си любимци, обясняват кулинарите на разярените нашенци.Пъстърва може да се хапне и за 9,99 лв. в евтините заведения. Такава е и цената на филе от акула пане. Пърженият калкан пък е 25 лв. Порция лаврак удря клиентите с 20 лв., а 100 г миди пане излиза 3,89 лв. 200 г от панираните калмари се продават за 4,29 лв. Най-много скубят капанчетата на плажа. Бялата риба там върви по 16 лв. Толкова струва и акулата пане. Хотелите пък шашват летовниците с речни риби в морския ол инклуз.
Източник: в. "Стандарт" |