МВР: Контролният режим в Слънчев бряг остава

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
17:19 / 17.06.2011
1029
Необходимо е да се запази контролният режим в курорта Слънчев бряг, за да се гарантира реда и спокойствието на туристите в курорта. Това каза на среща в МИЕТ днес, 17 юни, зам.-министърът на икономиката, енергетиката и туризма Иво Маринов. На нея присъстваха главният секретар на МВР Калин Георгиев, директорът на областната дирекция на МВР в Бургас Милен Димитров, изпълнителния директор на държавното дружество Мария Михалева и председателят на борда на директорите Златко Димитров, както и представители на миноритарните акционери в държавното дружество. Срещата не уважиха Съюзът на собствениците в Слънчев бряг и община Несебър.

Решаваме приоритетно въпросът за достъпа не защото е по-важен от изясняването на собствеността върху инфраструктурата, а поради спешността, която ни налага започналият активен сезон, каза зам.-министър Маринов. Той подчерта, че контролният режим не означава събиране на такси за достъп от туристите и няма да наруши комфорта на пребиваване в курорта.

На аналогична среща в курорта на 11 юни министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков даде едноседмичен срок, за да се предприемат от всички бързи и ефикасни мерки за възстановяване на реда и сигурността в курорта. Поради липса на напредък МИЕТ пое инициативата днес да събере отново спорещите страни и да съдейства за установяване на ясни правила за достъп и извършване на услуги за туристите.

Контролният режим в Слънчев бряг остава, подчерта Калин Георгиев. Той акцентира, че МВР държи особено на контрола върху достъп в курорта, защото чрез него се противодейства на престъпността. Грижата за обществения ред е пряк наш ангажимент, независимо чия е собствеността, заключи той.
Слънчев бряг АД, като представител на интересите на държавата в курорта, ще информира с писмо Съюза на собствениците, че първостепенната грижа в момента е осигуряването на ред за почиващите.

До края на юли юристите на Слънчев бряг АД, на Съюза на собствениците и на МИЕТ трябва да представят правни аргументи по отношение на собствеността върху инфраструктурата. Съгласие за това бе постигнато от двете спорещи страни по време на срещата им с министър Трайков в курорта миналата събота. В процеса ще бъдат привлечени и експерти от МРРБ, за което вече е изпратено писмо до министър Плевнелиев. С това продължава и работата по изясняване на "инфраструктурния" казус за окончателно решаване на споровете в курорта.

Виж коментарите (0)

Още по темата (33):
16.09.2011 Искат оставката на Мария Михалева от "Слънчев бряг" АД, заради конфликта на интереси
24.06.2011 Слънчев бряг АД: Всички "сигнали" на хотелиерите срещу директорите в комплекса са балон
23.06.2011 Омбудсманът ще провери сигналите за нарушения и самоуправства на "Слънчев бряг" АД
22.06.2011 Представители на СНЦ "Съюз на собствениците" се срещат с националния
омбудсман
22.06.2011 Спират протестите в Слънчев бряг
21.06.2011 Становище на "Слънчев бряг" АД по повод днешните протести
Още новини от Регионални новини:
Започна ремонтът на Дюлинския проход! Скоро тези дупки ще са в ис...
Хиляди руснаци и украинци са се заселили в Бургаско само за годин...
Мъж от Винарско държи незаконни оръжия в дома си
В едно село в Бургаско живее само един човек, има друго без нито ...
Отлична работа на карнобатската полиция
Мъж от Сунгурларско разбра, че полицията дебне за пияни шофьори и...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).