Малко Търново анализира функционалността си с европейски средства

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
15:13 / 11.12.2014
709
Общинската администрация на Малко Търново е на крачка от успешното завършване на проект, с който да модернизира и усъвършенства своята дейност. Проектът "Съвременна и ефективна администрация на община Малко Търново" се изпълнява по приоритетна ос I. "Добро управление" на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд. Финансирането е в размер на 87 070, 21 лв., а срокът за изпълнение е една година.

За този период общинската администрация трябваше да оптимизира работните процеси и да подобри ефективността си. Една от стъпките в тази посока бе промяна на вътрешната нормативна база, за което бе извършен функционален анализ и оценка на съществуващата база и вътрешните правила в общината. Екипът, който работи по заданието, систематизира предложенията си за конкретни промени, които биха повишили ефикасността на администрацията. Крачка към по-добре работеща структура е нововъведеният механизъм за оценка на ефективността на общинската администрация, чрез който периодично ще бъде извършван мониторинг на дейността на администрацията. Според експертите това ще се превърне във важен инструмент за превенция на лошите практики и ще подобри организацията и работните процеси в общината.

Подробно идентифицирани и анализирани са и правомощията на кмета, както и функциите на отделните звена с цел да се избегнат дублиращи се дейности и лошо структурирани отдели. Специално внимание е обърнато на търсенето на нетипични функции на отделите и натоварване в отделните звена, за което е доказано, че действа демотивиращо и снижава нивото на заетите в администрацията. Именно подобряването на организацията и работните процеси в общината е и крайната точка на реализирания проект, за което е изготвена стратегия за организационно развитие. 20 души вече са преминали обучение за повишаване на своята компетентност и са готови да осъществят на практика целите на заданието.

В близките дни предстои финализиране на проекта и отчитане на резултатите от него.


Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Започна ремонтът на Дюлинския проход! Скоро тези дупки ще са в ис...
Хиляди руснаци и украинци са се заселили в Бургаско само за годин...
Мъж от Винарско държи незаконни оръжия в дома си
В едно село в Бургаско живее само един човек, има друго без нито ...
Отлична работа на карнобатската полиция
Мъж от Сунгурларско разбра, че полицията дебне за пияни шофьори и...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).