Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Млад мъж се ваксинира срещу COVID-19 и сега е парализиран. Родителите му: Диша като риба, борим се за живота му
Автор: Екип Burgas24.bg 12:41 / 08.03.2021Коментари (0)1621
©
В социалните мрежи се появи история за трагичните последици от ваксинацията срещу коронавирус на млад мъж от района на Брянск. В момента 19-годишният Кирил е парализиран и хоспитализиран. С каква конкретно ваксина е ваксиниран младежът с колегите си, не се казва. Известно е само, че ваксината е поставена в началото на февруари. След това Кирил, както съобщава семейството му, развива синдром на Гилен-Баре, което е доста рядко заболяване. Засяга двама души на 100 000, пише руският вестник “Московский Комсомолец“, цитиран от "Фокус".

По правило подобно усложнение може да възникне в отговор на инфекция, като една от последиците от коронавируса, включително, но то може да бъде предизвикано от самата медицинска манипулация. Заболяването се характеризира с остри демиелинизиращи лезии на периферната нервна система с развитие на мускулна слабост и нарушена чувствителност. В резултат, както в случая с Кирил, всичко може да завърши с парализа.

Около 5% от пациентите с тази диагноза умират от белодробна емболия, пневмония, аритмия. Болестта не е напълно проучена. След ваксинацията състоянието на младежа се влошава веднага, температурата се повишава, кръвното налягане също, Кирил чувства изтръпване в крайниците, но в медицинското звено, където той е съобщил оплакванията си, са казали, че не може да има такава реакция на ваксината и че това е нормално мускулно натоварване. Все пак той е настанен в болница.

С мъка родителите успяват да проникнат в отделението. Ето какво разказа Оксана, майка му, за впечатлението си от срещата със сина си: "Диша като риба ... От него се лее пот. През живота си не съм виждала такова изпотяване. Поисках термометър, но ни отказаха. Казах им:

"Ако искате - застреляйте ме, няма да отида никъде оттук, докато не ми дадете термометър“. Дадоха ми Температурата се оказа 40 градуса. Наоколо нямаше никой и никой не дойде при нас. Плача, викам: "Какво правите?! Обадете се на линейката и го изпратете в Москва!" А те: "Няма нужда“. Спортист. Никога не е боледувал.

Всички рутинни ваксинации в календара са му били направени навреме. Както каза бащата на първокурсника, най-сериозното заболяване на сина му е бил апендицит. Тази година младежът е бил в много сериозен университет, преодолявайки огромна конкуренция, като един е изпитите е бил по физическа подготовка.

Сега младежът е изпратен спешно в едно от специализираните лечебни заведения, докато историята му междувременно обикаля целия Интернет. "Борим се за живота на нашия Кирил! Предстои ни много дълго лечение и рехабилитация“, написаха родителите му в социалните мрежи, като благодариха на всички, реагирали на това нещастие.

Реакциите на потребителите на това съобщение са различни. Факт е, че от време на време в мрежата се появяват публикации за усложнения след поставяне на ваксини, но те почти веднага биват сваляни или бомбардирани с негативни коментари. "Това са слухове“, така се отхвърля всяко негативно читателско преживяване. Някои изискват преки доказателства, че всичко това е вярно. Желателно е с документирани сведения за тези, които са претърпели усложнения. По очевидни причини това не винаги е възможно.

Родителите му разказаха историята на Кирил не само с подробности, но и с лични снимки. Те обаче не са сигурни, че истинската причина за внезапното заболяване на младия мъж някога ще бъде обявена и семейството ще получи обезщетение. Учителката Наталия Павловна Т. от Псковска област е ваксинирана срещу коронавирус на 31 декември 2020 г. Тогава тя изпадна в кома.

Дълго време причината за случилото се остава неустановена, лекарите допускат индивидулана непоносимост, но накрая е поставена диагноза. Отново синдром на Гилен-Баре като при Кирил. И отново съмненията на скептиците.

"Теоретици на конспирацията, моля, успокойте се. Този ужасен синдром може да се развие от всяка безвредна ваксина, от инфекция или след операция. Изключително рядък случай. Един човек на стотици хиляди се разболява от него. Пълна обездвиженост, дишане само чрез механична вентилация в пълно съзнание и пълно безсилие да се промени нещо. Това е страшно и ужасно несправедливо спрямо такъв слънчев човек “, написаха родителите на учениците на страницата на любимия си учител.

Не е ли странно, че поне два случая на несвързани хора - различен пол, възраст, здравословно състояние и една и съща диагноза след ваксинация? Много младо момче и жена на средна възраст. Изследват ли се техните медицински истории, сравняват ли се техните медицински истории и колко такива истории, ако се събират и изследват, в цяла Русия?

Справедливо ли е такова мълчание по отношение към обикновени граждани, защото знаем за всеки фатален случай от употребата на ваксините в чужбина, но в същото време всички руски странични ефекти трябва да се събират на ръка от публикации в социалните мрежи и искания за помощ от роднини на жертвите?

Междувременно на Запад все по-често започва да се споменава терминът "кошмари на ваксинацията". Има десетки такива статии в чуждестранни медии, където той използва тази фраза. Освен това говорим не само за възможните тежки последици от използването на ваксинации срещу коронавирус, но и за глобалните перспективи за ефективността на всички световни ваксини. Един от последните доклади разказва за съдбата на австралиеца Бен Хамънд.

Той и съпругата му Таня са отгледали пет деца. След реакция към ваксината, коя точно не е посочено, Бен е парализиран. Сега той вече е изписан у дома, но все още не може да ходи. Краткосрочната памет на мъжа също страда.

"Трябва да предупредим всички, че това може да се случи“, казва съпругата му Таня, като се съгласява, че случаят със съпруга й е доста рядък. Професор от украински произход, който в момента работи в Индия, Александър Кухарчук на своята страница е събрал всички известни в момента "кошмари“ за ваксинацията срещу коронавирус.

Тоест, все още няма отговори на въпросите. Освен това говорим за използването на абсолютно всички ваксини, независимо от страната на произход. "Току-що се опитах да разширя разбирането ви за ваксинацията срещу COVID-19 като такава, тъй като повечето публикации в медиите и обществения дебат се ограничават само до проблема с усложненията и степента на лична защита на дадено лице в резултат на ваксинацията“, - каза лекарят. Изданието цитира публикацията му.

Първи проблем.

Почти всички производители на ваксини декларират своята ефективност не по отношение на предотвратяване на инфекция, а по отношение на намаляване на тежестта на COVID-19. В най-примитивната си форма "Можеш да се разболееш, но няма да умреш“.

Ако ваксината превърне заболяването си в по-лека или асимптоматична форма, ще се създадат условия за разпространение на инфекцията. Ето защо ваксинираните хора са длъжни да носят маски. И не за да се предпазват, а за да предпазят хората около себе си от инфекция.

Втори проблем е мутацията на коронавируса. Още днес производителите на ваксини и специалистите в областта на инфекциозните заболявания не изключват възможността коронавирусната инфекция да стане "сезонна" (въпреки че изглежда няма сезонност в честотата на COVID-19). Например, подобно на грипа, чийто вирус мутира от година на година, което изисква постоянна модификация на грипните ваксини. Това поражда необходимостта от многократни, продължаващи от година на година, ваксинации. Има само една надежда - че в резултат на мутации ще настъпи дегенерация на SARS-CoV-2, както вече се случи с други коронавируси.

Многократните ваксинации водят до трети проблем - реакцията на имунната система към носителя на вируса. Повечето ваксини използват така наречения вирусен вектор - носител на отслабен или убит коронавирус. Те са вид превозни средства. Съществува риск обаче тялото да развие имунитет към самото превозно средство.

"Опитът с аденовируси в продължение на много години показва, че векторите могат да бъдат прихващани от имунната система след многократни ваксинации", казва проф. Бодо Плахтер, заместник-директор на Института по вирусология в университетската болница в Майнц.

Имунитетът към векторни вируси вече е довел до неуспешни ваксинации, например през 2004 г., когато изпитването за ваксина срещу СПИН дава нулев ефект при мъже, които преди това са били изложени на аденовируса, използван във ваксината като вектор.

Четвърти проблем - логистиката. Той засяга не само ваксините, които строго изискват специален температурен режим по време на транспортиране, но и други. Прекъсванията на електрозахранването не са необичайни в много страни и вече има случаи на спиране на конвенционалните медицински хладилници, което води до изхвърляне на цели партиди готови за употреба препарати.

Пети проблем. Страните производителки на ваксини се занимават предимно с това да гарантират, че собственото им население е ваксинирано. Но за да се спре пандемията, е необходим колективен глобален имунитет. Тоест обхватът на ваксините трябва да достигне 70% от цялото човечество. Малко вероятно е това да се случи преди дегенерацията на SARS-CoV-2 в резултат на неговите мутации, предполага професорът.



Още по темата: общо новини по темата: 14352
28.03.2024 »
27.03.2024 »
26.03.2024 »
24.03.2024 »
23.03.2024 »
20.03.2024 »
предишна страница [ 1/2392 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Регионални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Тестват новите сирени за ранно предупреждение
Парламентарни избори 2024
Великден 2024 г.
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: