Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Мобилната станция край Слънчев бряг успешно покрива поставените цели
Автор: Екип Burgas24.bg 11:20 / 15.07.2008Коментари (0)465
©
Седмица след включването си, мобилната подстанция Кошарица край Слънчев бряг вече е натоварена до 7 MW и се очаква в рамките на следващите няколко дни да достигне натоварване до номинална мощност от 12 MW. По-късно би могло да се достигне режим на работа, при който да се позволи тя да превиши тези стойности на товарите, ако е необходимо. В такъв режим тя ще остане да работи до края на активния сезон. Без наличието на тази допълнителна мощност в района би се наложило въвеждането на ограничения на потреблението.


При отсъствието на стационарна подстанция Слънчев бряг 2, мобилната подстанция Кошарица е тази, която покрива значителните разлики между разполагаема мощност и потребление. Те са резултат от голямото нарастване на потреблението на електрическа енергия в района на Черноморието, което не е било планирано на ниво мрежа високо напрежение. При наличието на тези разлики товарите в района на Слънчев Бряг през това лято не биха могли да бъдат овладени без допълнителна подстанция. Ето защо дружеството направи всичко възможно да осигури потреблението през летния сезон в региона като достави, монтира и включи в енергийната система за рекордно кратък срок мобилната подстанция Кошарица.

 

Предстоящият пуск на мобилна подстанция Созопол отново е насочен към подобряването на услугата за клиентите. В Созопол положението с разполагаема мощност не е дотам критично, както в района на Слънчев бряг, но съществува проблем с ниските нива на напрежение. Включването на още една мобилна подстанция е единствената алтернатива, която може да се осъществи в такъв кратък срок, за да се предостави качествено електрозахранване.

Нивото на аварийност по цялото Черноморие е с изключително високи стойности. EVN Bulgaria направи нужните разчети и подготвителни мероприятия, които биха подсигурили минимален брой прекъсвания и добро качество на услугата. Сериозна пречка в тази насока и основна причина за невъзможността да се осъществят планираните нива на разполагаемост са некоординираните работи на строителните фирми и прекъсването на кабели при изкопни дейности в региона. Ето защо дружеството апелира строителните дейности да бъдат предварително координирани с представителите на EVN Bulgaria.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Регионални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Грипна епидемия обхвана страната
Бюджет 2024
Хороскоп за деня
Мигрантски натиск към България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: