Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Модерно европейско училище в Свети Влас събира ученици от цялата община
Автор: Екип Burgas24.bg 10:09 / 13.02.2020Коментари (0)5434
Екипът на студио за иновативна архитектура и дизайн Think Forward реализира проект за реконструкция на коридорните пространства в ОУ "Св. св. Кирил и Методий“. Неприветливите, недобре осветени коридори с лоша акустична среда до този момент служеха единствено като функционалнa връзка между отделните помещения в училището.

Проучвайки най-добрите световни практики, Think Forward превърна коридорните пространства във функционална, социална и ценностна инфраструктура от нов тип.Новата функционална инфраструктура дава възможност на децата лесно да се ориентират в пространството на училището чрез типографии и цветово обозначение на ключови зони. Всички преходни пространства и стълбищни клетки са маркирани в тъмносин цвят. Активният оранжев цвят подканва към спортния салон, ажурна синя метална арка рамкира входа към актовата зала "Демократос“, а светлозелен и лилав цвят разграничават първия етаж за малките ученици от втория, предназначен за по-големите. Всички врати в училището са подменени с прозирни по финландски модел, за по-голяма прозрачност в образователния процес.

Вторият пласт на проекта е социалната инфраструктура, благодарение на която коридорите се насищат с елементи за групови игри и свободна комуникация. Овални полета в настилката маркират места с различни по трудност пространствени пъзели - предизвикателство за ученици и учители. Социалната инфраструктура се обогати със стенна система за изложби и удобни места за сядане с нестандартен дизайн. Третият пласт на проекта – ценностната инфраструктура, изгражда духовния свят на училището. Легенда от символи, изобразяващи ценности като честност, търпение, доверие, уважение, посрещат децата във входното фоайе. Един от тези символи учениците могат да разпознаят на вратата на тяхната класна стая и да припознаят като своя ценност през учебната година.

Освен обновеното коридорното пространство, във фоайето на училищната сграда отскоро е въведена и система за контрол на достъпа чрез двупосочен турникет със серво задвижване -електрически чупещи рамена.

Устройството е изработено от шлифована неръждаема стомана - оборудван със серво  задвижване за плавно преминаване и блокиращо заключващ механизъм.Снабден със собствен контролер, както и светлинна индикация  за преминаване. Разрешава преминаването на само 1 човек при подадена команда.Само с персонални чипове учениците могат да влизат и излизат от сградата на училището, което гарантира тяхната безопасност и сигурност.Така Основно училище "Св. св. Кирил и Методий“ се превръща в изключително привлекателно място и събира ученици от цялата несебърска община.Показателен е фактът, че само за няколко години броят на обучаващите  се от първи до седми клас е нараснал двойно.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Регионални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Реформи в БДЖ
Кабинетът "Денков - Габриел"
Парламентарни избори 2024
49-ото Народно събрание
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: