Мястото на пожара в Созопол е отцепено, експерти провеждат оглед

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
10:56 / 16.11.2012
955
Пълната хронология на трагедията с пожара с жертви в Созопол по данни на бургаската полиция:

На 15.11.т.г. около 23.40 ч. в Районно управление «Полиция» - Созопол е получено съобщение за горяща дървена къща, разположена на ул. «Тюлен» №2 в Стария Созопол. Своевременно към мястото на инцидента се отправят полицейски автопатрули и четири противопожарни автомобила и 12 огнеборци / два автомобила от созополската противопожарна служба и два от бургаската/, които успяват да локализират пожара, като недопуснат разрастването и обхващането на други близкостоящи дървени къщи.
Гасенето на пожара приключило около 03.30 ч., като на мястото на инцидента остават противопожарни автомобили в готовност, в случай че огънят отново се възобнови. Изпепелен е целия втория етаж на дървената къща, като в пламъците изгорели : 51-годишната Диана Великова и нейните родители - Златка Монева, 81-годишна и съпруга й - Трифон Монев, 77-годишен.

По данни на живеещия на семейни начала с Диана -Георги Георгиев, 39-годишен от Добрич, семействата се нанесли под наем в къщата на ул. «Тюлен» № 2 от пролетта тази година. Диана и Георги живеели съвместно от около осем години, като от четири пребивавали в Созопол. Изхранвали се от малка механа, разположена на ул. «Рибарска» № 26, където и двамата работели като готвачи и бармани. Родителите на Диана били в тежко здравословно състояние - майка й с инсулт, а бащата с дихателни затруднения вследствие на туберкулозно заболяване. Възрастните хора почти не напускали втория етаж на къщата на ул. «Тюлен», тъй като били трудно подвижни.

По данни на Георги Георгиев минути преди окончателното разразяване на пожара, той усетил мирис на нафта, след което извикал на Диана, за да я предупреди да се изтегли на безопасно място. Тръгвайки към изхода за да търси помощ Георги видял множество дим и пламъци, които преодолял и алармирал за възникналия пожар. Минути по-късно огънят обхванал дървената къща, която Георги безпомощно обикалял опитвайки се да помогне на Диана и родителите й, които жената се втурнала да спасява.

Местопроизшествието към момента е отцепено, като се провеждат оглед от следствено оперативна група и пожаротехнически експерти, които да уточнят причините за възникналия инцидент. Работи се по версии за пожар и умишлен палеж. Работата по случая продължава от служители на сектор «Криминална полиция» при ОДМВР - Бургас и служители от Районно управление «Полиция» - Созопол.

Виж коментарите (0)

Още по темата (30):
10.03.2017 Окончателно: 12 г. затвор за пожара в Созопол, довел до смъртта на трима
души
22.08.2016 Вижда му се краят! 12 години затвор за созополския подпалвач Харакирито
18.11.2015 Потвърдиха присъдата на Харакирито
19.10.2015 Харакирито: Невинен съм, искам да бъде заловен действителният извършител на пожара
12.03.2015 Харакирито за палежа: Признах, тъй като бях под натиск
10.03.2015 Продължава процесът срещу Харакирито в Бургас
Още новини от Регионални новини:
Кола се заби в дърво в Айтос, шофьорката попадна в болница
Строи ли се в Бургаско?
Борят се за живота на мотоциклетист, катастрофирал в Руенско
Пожар избухна в автосервиз в Ямбол, три екипа се борят с пламъцит...
458 души празнуват в Ямбол днес
Бедни ли са бургазлии? Ето какво отговарят от НСИ!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).