Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
На плаж "Силистар" събирали неправомерно такса паркинг
Автор: Екип Burgas24.bg 12:17 / 25.07.2010Коментари (3)1915
© Burgas24.bg
Влизането в плажа на "Силистар" е с платен вход от 4 лв., констатира комисия от общината, което възпрепятства свободния достъп до него. Парите не се събират от концесионера, а от собствениците на земеделски имоти около плажната ивица. Черният път, който води до морския бряг, преминава през земите им. Собствениците са се споразумели да се редуват в прибирането на таксата от незаконния паркинг и всеки ден един от тях стопира автомобилите на пътя. По този път на ден преминават от 280 до над 400 коли.

Комисията се натъкна на нарушението при внезапна проверка на двата плажа -"Бутамята" в Синеморец и "Силистар", плажа преди граничното село Резово. Предмет на проверката, извършена на 22 юли, беше изпълнението на изискванията по Наредбата за водно-спасителната дейност. Проверката беше разпоредена от кмета Петко Арнаудов.

Плажът на "Силистар" е от малкото девствени места по Черноморието ни. Заради необичайно зеления пейзаж наоколо привлича много летовници. Попада едновременно в Природен парк "Странджа" и в защитена местност и свободният достъп до него е регламентиран от Закона за защитените територии. В закона е посочено, че собствениците и ползвателите на земи в защитените местности не могат да ограничават движението по пътищата и маркираните пътеки, минаващи през имотите им /Чл. 14 ,ал.1 от ЗЗТ/. Те нямат право да ограждат имотите си и са длъжни да осигуряват свободното преминаване през тях. /Чл. 15 от ЗЗТ/.

За да реши най-лесно и бързо проблема, кметът Петко Арнаудов обеща, че общината ще предвиди път за пряк достъп до плажа извън частните имоти и ако трябва ще предостави общински имот за временен паркинг. " Хората идват тук заради морето и плажовете и ние сме отговорни да им осигурим безпрепятствен достъп. Затова сме засилили контрола върху плажовете. Единствената ни цел е да сме в услуга на туристите и да отстраняваме нередностите", коментира кметът.Той обясни, че всички резултати от проверките по плажовете се обобщават. По преценка, че са нарушени правата на гражданите, сигналите ще се изпращат и в Комисията за защита на потребителите. За съжаление общината има само констатиращи и контролни функции и не може да наказва нарушителите.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на azsam
премахни филтъра

+1
 
 
е добре че вчера разбрахте че да вземете мерки така си е от години то си е обществена тайна
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Регионални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Природни стихии
Поскъпване на хранителните продукти
Парламентарни избори 2024
Влизането на България в Шенген
Мобилните оператори вдигат месечните абонаменти
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: