Награда за община Средец от Международно изложение за културен туризъм

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
14:49 / 14.04.2014
494
Община Средец получи наградата за оригинално представяне на туристически продукт на ХI Международно туристическо изложение "Културен туризъм" във Велико Търново.

На официална церемония с Приз за успешно първо участие на изложението бе отличен и турският град Бурса. За оригинално представяне на туристически продукт бяха присъдени две отличия - на община Средец и Общинско предприятие "Туристическо обслужване"- София, а за дългогодишно активно участие на изложението бе отличена община Враца.

На туристическо изложение във Велико Търново тази година се представиха изложители от 11 държави и 67 общини от страната.

Българската асоциация на сомелиерите и виноценителите получи награда за запазване и развитие на традициите, а авторът на проекта Like. Bulgaria Николай Тонков бе отличен за креативността и ентусиазма му вложени в рекламна кампания на България във Facebook.

Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) връчи своя приз за принос в развитието на културния туризъм на хотел "Севлиево Плаза", а с традиционната награда "Асеневци", която Асоциацията на Българските туроператори и туристически агенции (АБТТА) присъжда в рамките на изложението бе удостоен Международният филмов фестивал "На Източни бряг на Европа" за своето юбилейно десето издание. Голямата награда на филм феста бе присъдена на продукцията за гр. Котор, Черна гора.

На финалната церемония на изложението бяха връчени и наградите в конкурса "Чети и пътувай". Голямата награда на журито за най-оригинално събитие получи възстановката "Един пазарен ден отпреди 100 години" на АЕК "Златоград". Отличието за най-интересно туристическо издание бе присъдена на поредицата брошури за София, а за най-професионален туристически сайт за 2013 г. - община Трявна. Международно биенале на хумора и сатирата в изкуствата - Музей "Дом на хумора и сатирата" - Габрово спечели отличието за най-добър плакат на събитие в областта на кутурния туризъм за миналата година, а за най-устойчиво събитие наградата бе присъдена на АЕК "Етъра" за"Еньовден в Етъра".

На финала на церемонията кметът на Велико Търново Даниел Панов връчи индивидуалното отличие за личен принос в областта на културния туризъм на Иво Маринов, директор на Общинско предприятие "Туристическо обслужване"- София и бивш зам.-министър на икономиката, енергетиката и туризма.

Всички наградени получават грамоти и оригинален плакет, изобразяващ портата на крепостта Царевец на художника Вихра Огнянова.


Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Манастир от 11 век, некропол и много артефакти се разкриват при р...
Ученик пострада при опит да потуши пожар в Драчево
Катастрофа на пътя Варна – Бургас, пострада дете
Започна ремонтът на Дюлинския проход! Скоро тези дупки ще са в ис...
Хиляди руснаци и украинци са се заселили в Бургаско само за годин...
Мъж от Винарско държи незаконни оръжия в дома си


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).