Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Награденият за АртАкция на годината пътуващ фестивал "Лятно театро" идва в Царево
Автор: Екип Burgas24.bg 09:28 / 12.08.2022Коментари (0)1254
©
Днес по покана на община Царево в града пристига единственият по рода си пътуващ фестивал "Лятно театро“. Той е специален подарък от общината към децата на града и техните родители. В разгара на турнето "Лятно театро“ спечели престижната награда "АртАкция на годината: за изкуство с кауза" в категория Сценични изкуства. Това е огромно признание за мисията на фестивала, който цели да развива публиките в по-малките населени места, като предлага висококачествени съвременни сценични изкуства.  

Програмата в Царево включва забавления за деца и техните родители през целия ден, а входът е безплатен. Празникът започва в 10:00 ч. в Морската градина с веселата лятна игротека за малки и големи със Силвето и Жоро от "Малка театрална компания“, която е и организатор на фестивала. Непосредствено след това, от 11:00 ч., малчуганите ще се забавляват с веселата приказка на Андерсен "Каквото направи дядо, все е хубаво“, изиграна от Деси и Жоро от театралната трупа. В 11:40 ч. пък следва "Кукли от фермата“ - еко работилница за кукли от зеленчуци.

След пауза през най-горещите часове "Лятно театро“ продължава на централния площад в 19:00 ч. с незабравимото шоу с триметровите сапунени балони на Коле Китанов от театър "Мале Мале“ и впечатляващите му номера, сред които са човек, затворен в балон, пушек в балон и дъжд от сапунени мехури.

Родителите също няма да скучаят. Специално за тях от 20:10 ч. организаторите са предвидили стендъп комеди с първия български вентролог Димитър Иванов – Капитана и неговата дясна ръка Бай Тъньо. Те идват със спектакъла "Образцов дом“ - весело и уж НЕбюрократично шоу с ценни съвети за намиране на бъдещ работодател и кои професии задължително да се избягват. Учи къде са уловките на брака и как се става семеен по най-безопасен начин. Наръчникът за родители пък включва 12 различни начина за приспиване на дете и трикове за отглеждането му без трайни психически проблеми.

За първи път фестивалът представя и интерактивната изложба "Дигитално мастило“ на VAR Lab с картини на Боряна Дончева, Иван Матеев и Зоран Мише. Наблюдавани през мобилно устройство, графиките оживяват благодарение на разширена реалност и дават нови възможности за интерпретация. Изложбата ще бъде на разположение през целия ден в Морската градина.  

След Царево турнето продължава в Смядово (27.8) и Девня (28.8).    

Фестивалът се организира от "Малка театрална компания“– независима организация, работеща в сферата на сценичните изкуства. Създадена е от четирима приятели от НАТФИЗ, влюбени в теaтралната магия и природата на красивата ни планета. Това са режисьорът Емил Йорданов и куклените актьори Десислава Йорданова, Силвия Тенева и Георги Тенев. Основана през 2013-а, компанията работи в посока социално ангажирани представления. Нейн фокус са устойчивото развитие, опазването на околната среда и технологичните иновации. Наред с България, фестивалните участия на трупата включват Белгия, Швеция, Турция и Румъния. Компанията  създава първият в света куклен спектакъл с виртуална реалност "Островът на съкровищата v1.0“, а през 2019-а попада в селекцията на Пражкото квадринале - най-големия форум за постижения в сценографията.   

Фестивалът "Лятно театро“ се осъществява с финансовата подкрепа на Национален фонд "Култура“ и общинските центрове, част от турнето.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Регионални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Акция на ДАНС и КПКОНПИ, обискираха дома и офиса на шефа на Митниците
Борба за влияние в Близкия Изток
Великден 2024 г.
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: