Нападателите в Ново Паничарево заплашвали: Щом нямаш, ще те гръмнем

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (2)
11:46 / 17.03.2017
2208
Ден след извършеното тежко умишлено престъпление - на 16 март, Районна прокуратура Бургас привлече към наказателна отговорност двамата обвиняеми за въоръжения грабеж на 70-годишна Стоя Бахарова от Ново Паничарево.

Двамата младежи - Николай Д.на 20 години и Иван А. на 17 години и двамата от село Ново Паничарево, са обвиняеми за това, че на 15 март 2017 г. в селото от къща, разположена на ул."Искър", в съучастие като съизвършители, отнели портмоне на стойност 5 лв. и сумата от 60.00 лева от възрастната жена. 

Подсъдимите натискали устата и носа й с ръка и я заплашвали с думите: "Щом нямаш, ще те гръмнем". Двамата поставили пострадалата в беззащитно състояние, съборили я и притиснали към пода на стаята, със затисната уста и нос с ръка. Престъплението е по чл.198 ал.ІV вр. ал.І, вр.чл.20 ал.ІІ от НК, а за непълнолетния обвиняем и във вр. с чл.63 ал.І т.3 от НК.

По предложение на разследващия полицай, в рамките на провеждащото се бързо полицейско производство, спрямо Николай Д. е наложена мярка за неотклонение "Подписка", а за непълнолетния Иван А. - мярка за неотклонение "Под надзора на родител". Спазването на задължението по така определените мерки за неотклонение ще бъде контролирано от структурите на МВР.

И двамата обвиняеми, в присъствието на назначения им служебен защитник, са дали подробни обяснения по случая, като са възстановили изцяло причинената с престъплението материална щета.

По делото предстои извършване на допълнителни действия по разследване, които ще приключат в рамките на седем дни.

За извършеното тежко умишлено престъпление против собствеността, законодателят е предвидил наказание "лишаване от свобода" от 3г. до 10г., като при непълнолетие на извършителя това наказание е редуцирано в размер до 3г. "лишаване от свобода".

Виж коментарите (2)
Още новини от Регионални новини:
Бизнесмени бият алармата! Може хотели и ресторанти да затворят в ...
Полицаи от Приморско хванаха мъж да шофира дрогиран за пореден пъ...
Кола изхвърча от пътя, жена е в болница
Коклюшът в Бургаско: Има ли заразени?
Руснак сгази лука в Равда
Полицията в Карнобат по следите на крадец на крави


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).