Напролет започва ремонтът на пътя между Царево и Малко Търново

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
15:59 / 13.10.2017
29226
В два етапа ще се реши проблемът с тежкото състояние на пътя между Царево и Малко Търново, стана ясно след днешната визита на министър Николай Нанков в Бургаска област.

Напролет започваме текущ ремонт, необходими са 3-4 млн. лева, за да може хората да пътуват спокойно, ангажира се министърът в присъствието на народните представители от ГЕРБ-Бургас.

Заедно с това Николай Нанков потвърди тезата си, изразена от трибуната в Народно събрание в отговор на въпрос, поставен от депутатите в рамките на парламентарния контрол: че е необходимо дългосрочно решаване на проблема, т.е. цялостна рехабилитация на пътя.

Затова възлагаме изготвяне на технически проект, той трябва да е готов до средата на следващата година, уточни министърът на регионалното развитие.

Отсечката, която свързва Царево и Малко Търново, не е ремонтирана повече от 40 години. Нейната значимост надхвърля необходимостта от нормални пътни комуникации на хората от близките населени места. Отсечката свързва крайбрежието и вътрешността на Странджа, а нейното реновиране има решаваща роля за развитие на алтернативните форми на туризъм и съживяването на региона.

Обновяването на пътната инфраструктура в региона е един от приоритетите на народните представители от ГЕРБ - Бургас.

В постоянен контакт сме и с председателя на УС на Агенция "Пътна инфраструктура" инж. Дончо Атанасов, който по инициатива на бургаските депутати се срещна с кмета на Малко Търново Илиян Янчев, двамата обсъдиха вариантите за бързо и трайно решаване на проблема, допълни народният представител Диана Саватева.


Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Спешна помощ на плажа с джет, вместо с линейки?
Шофьорка от Русия направи голяма беля в Поморие
Бизнесмени бият алармата! Може хотели и ресторанти да затворят в ...
Полицаи от Приморско хванаха мъж да шофира дрогиран за пореден пъ...
Кола изхвърча от пътя, жена е в болница
Коклюшът в Бургаско: Има ли заразени?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).