Нарязаха гумите на автомобил на председателя на СДС-Приморско

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
13:47 / 04.11.2009
738
Ден след като СДС в Приморско обяви каузата си за защита на хората в града от вредното облъчване от антени на мобилни оператори, бе регистрирано покушение срещу председателя на синята партия в града Миглена Барцулева. Рано сутринта днес тя открила автомобила си "Субару Импреза" грохнал на тротоара, тъй като четирите му гуми били зверски разрязани. Гумите са били късани с нож, а разрезите надхвърлят 24 сантиметра, констатирали полицаи от местното РПУ, извикани на мястото за оглед.
"Късно снощи се прибрах от областен съвет на СДС, където обсъждахме и нашата инициатива. Получих пълната подкрепа на колегите, тъй като става въпрос за живота и здравето на хората тук и техните деца. Карах бавно, защото валеше и съм се прибрала много късно - около полунощ. Сутринта вече гумите бяха нарязани - явно някой специално ме е чакал да се прибера", обясни Миглена Барцулева.

Вчера тя разпространи в медиите протестната подписка на съгражданите си срещу антена на "Глобул", монтирана върху покрива на къща на ул. "Ропотамо" 21. Къщата е собственост на Сашо Вълчанов. Срещу антената са се подписали над 130 души от един от централните квартали на Приморско.

В подписката си хората настояват за спешното премахване на антената, тъй като смятат, че с облъчванията си тя вреди на здравето им. По данни на Световната здравна организация антените трябва да отстояват минимум на 70 метра от жилищните сгради, а въпросното съоръжение е десет пъти по-близо до съседните къщи. Това е уредено с Наредба №9 на Министерството на здравеопазването, но никой не я спазва.

Проблемът в Приморско не е само с тази антена. Базова станция на мобилен оператор е поставена и върху покрива на общинската поликлиника, която е публична общинска собственост и с нея може да се разпорежда само общинският съвет. Сградата се намира точно на 20 метра от училището, където ежедневно преминават стотици деца.

Затова съвсем логично СДС в Приморско изпрати писмо до всички отговорни за антените институции и попита - кой е разрешил поставянето на антената върху покрива на сграда, публична общинска собственост, както и какви наеми плащат мобилните оператори на физическите лица, върху чиито къщи монтират антени? Дали тези договори за наем са регистрирани в данъчното и платени ли са данъците върху тях? "Нека всички жители в Приморско да знаят колко струва тяхното здраве и здравето на техните деца", обясняват от СДС.

Днес областният съвет на СДС прие специална декларация срещу посегателството върху своята колежка. "Остро осъждаме този вандалски акт и призоваваме всички отговорни институции за бързото разкриване и наказание на извършителите. Не може по този начин да се посяга срещу хора, които се борят за здравето и живота си чрез демократични средства", се казва в нея. От СДС-Бургас припомниха, че това не е първият случай, в който автомобилът на Миглена Барцулева е осъмвал с нарязани гуми. Същото се случило точно на "Гергьовден" през 2007-ма година, след като тя сигнализирала за злоупотреби в общинска фирма "Търговия" в града.

Източник: Агенция "Фокус"


Виж коментарите (0)

Още по темата (16):
17.03.2022 Живущи до антена на Yettel: Дръвчета вече съхнат заради електромагнитните
вълни
21.07.2019 Призив: Стопирайте новите клетки за 5G връзка!
11.03.2010 Започна измерването на електромагнитните лъчения около училищата
10.03.2010 Мониторинговата станция за ЕМЛ започва работа
09.02.2010 Община Бургас осигури апаратура и обучени хора за измерване на ЕМЛ
16.11.2009 Таню Атанасов: Публичният регистър на базовите GSM клетки и контролът ще успокои хората
Още новини от Регионални новини:
Спешна помощ на плажа с джет, вместо с линейки?
Шофьорка от Русия направи голяма беля в Поморие
Бизнесмени бият алармата! Може хотели и ресторанти да затворят в ...
Полицаи от Приморско хванаха мъж да шофира дрогиран за пореден пъ...
Кола изхвърча от пътя, жена е в болница
Коклюшът в Бургаско: Има ли заразени?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).