Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Неприятности за хотелиера, поставил на своя глава чадъри и шезлонги на плаж в Несебър
Автор: Иван Сотиров 12:10 / 12.08.2022Коментари (1)7585
© bTV
Областна администрация Бургас откри административно производство по реда на чл.80, ал.1 от Закона за държавната собственост (ЗДС) за изземване на територия – публична държавна собственост, с площ 662 кв.м., върху която нерегламентирано и без правно основание са разположени шезлонги и чадъри от собственика на намиращия се в непосредствена близост хотел в Несебър. Казусът възникна след многобройни сигнали и жалби от граждани на морския град за неправомерно поставяне на чадъри и шезлонги върху образуващата се през летния сезон пясъчна ивица.

Производството е в ход, тъй като хотелиерът не е премахнал разположените върху пясъчната ивица съоръжения в указания му от областния управител 3-дневен срок за доброволно изпълнение.

"С назначаването си като областен управител от служебното правителство дадох ясната заявка пред обществеността, че един от основните ми приоритети ще е опазване на държавната собственост“, каза проф. Мария Нейкова и допълни, че образуваното административно производство ще предостави възможност за становища и възражения от заинтересованите лица.

За спазване на процедурата заинтересованата страна, срещу която започва административното производство, е информирана по надлежния ред като на основание чл.34, ал.3 от АПК се предоставя възможност в 3-дневен срок от получаване на уведомлението да изрази становище по събраните доказателства в преписката за изясняване на фактите и обстоятелствата, както и да предостави допълнително такива. В случай че в предоставения срок не бъдат събрани доказателства, че плажната ивица се държи на правно основание от хотелиера, областният управител ще издаде заповед за изземване на имота в 7-дневен срок от получаване на уведомлението. Съгласно чл.80, ал.2 от ЗДС заповедта за принудително изземване се изпълнява по административен ред със съдействието на полицията. Ако извършителят реши да предаде доброволно имота преди издаването на заповедта, административното производство ще бъде прекратено.

"Разбирам, че намеренията са били добри, но и те трябва да бъдат облечени в законова форма“, каза още областният управител.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 14.08.2022 г.
0
 
 
не мога да разбера що за държава сме? значи ДАЧЕВ на своя глава праща 4-5 човека и вечерта поставят чадърите. на рецепцията казват че могат да попзват чадър по номер даден от тях. защо трябва да се занимават маса институции след като незаконно и на соя глава го е направил. в уредената европа би ли го направил?
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Регионални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Бюджет 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Тестват новите сирени за ранно предупреждение
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: