Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Несебър бе домакин на тридневен музикален форум
Автор: Екип Burgas24.bg 17:39 / 11.09.2019Коментари (0)1578
©
В дните от 6 до 8 септември Община Несебър беше домакин на музикалния форум "Моя страна, моя България“. Съорганизатор на събитието беше СНЦ "Авигеяшаама“ .

Цел на форума бе да покаже ценното в българските традиции и да го съхрани за бъдещето, да представи съкровищата на народа ни от древността и да внесе обединителен дух на националния празник

В продължение на три дни на три различни сцени несебърската публика се наслади на български фолклор и популярна музика в изпълнение на самодейни състави от  Шумен, Пловдив, Хасково и Харманли.

На връх празника на Съединението - 6 септември на сцената на площад "Жулиета Шишманова“ за гражданите и гостите на Несебър своите  поздрави поднесоха дамите от Общоградски спортен клуб "Мадарски конник“, вокалистката на ВГ "Бамбини“ и талантливи гайдари от Шумен, които изпълниха своите мелодии и танци с огромна радост и вдъхновение.

Българска народна песен и обичаи са част от културните артефакти на нашата цивилизация. Това бе мотото на втората музикална вечер, провела се на сцената на амфитеатъра в стария Несебър.

Невъзможно е да си представим българската култура без народното творчество, което разкрива произхода на духовния живот на народа ни.В продължение на векове, хората събират и  съхраняват своите народни песни и традиции. Предават ги от уста на уста и пазят тези  шедьоври, изпълнени с дълбока мъдрост. За това ни напомни ФГ  "Веселина“  при НЧ "Стоян Чилингиров“ - Шумен, която показа корените на българския дух чрез народния обичай " Рязане на брада след жътва“.

На 8 септември на градския стадион на Несебър се проведе последната вечер от музикалния форум "Моя страна, моя България“, посветена на приятелството.Хора  от близо и далеч се събраха, за да изразят любовта си към България. Стела Просен – българка, омъжена в Швеция, живееща от 50 години в чужда държава, не може да забрави родината си. Тя дойде от Швеция , за да изпее "Моя страна, моя България“. Евгени Димитров пропътува разстоянието от Словения, за да участва в това приятелско събиране в името на България.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Регионални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Ноември 2019 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Бургаското летище
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: