Несебър отбеляза Деня на народните будители

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
13:34 / 01.11.2018
1708
В навечерието на Празника  на народните будители, Община Несебър поздрави с тържествен концерт своите деятели на културата и просветата, читалищните дейци и творците.

Кметът на Несебър Николай Димитров лично поздрави и връчи почетни грамоти и плакети на учители- ветерани с дългогодишен педагогически стаж и принос в образователното дело в общината. 

Този знак на почит, връчен от името на цялата несебърска общественост е израз на уважението и признателността на поколения граждани получили  своите първи уроци по родолюбие и направили първите  крачки в света на знанието в местните училища.

Българският народ традиционно почита и тачи хората на мисълта и словото. В народното самосъзнание техният труд на попрището на просветата и грамотността е издигнат до делата на светците.

Ролята на съвременните будители - учители, просветни и читалищни дейци , изявени общественици и лидери, е не по-малко важна и отговорна. Те са тези, които възпитават дух на родолюбие и поколенческа приемственост.

На тях съвременното общество поверява най-важната отговорност - изграждането на целенасочени и мислещи личности с позиция и будно гражданско съзнание .

В концерта, в чест на несебърските будители, участие взеха: солистите Никол Димитрова, Христиана Петкова, Дамян Каравасилев, Александра Бойчева ВГ "Морски звездички“  при ОДК, , Клуб по спортни танци – Несебър, ВИГ "Луминус“ при читалище "Яна Лъскова“ и танцово студио "Звезди“ към ОДК.

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Много неприятен инцидент с велосипед в карнобатско село
С 22 млн. лв. строят новата пречиствателна станция на язовир "Ясн...
Огромен проблем тревожи бранша по морето преди старта на сезона
Спешна помощ на плажа с джет, вместо с линейки?
Шофьорка от Русия направи голяма беля в Поморие
Бизнесмени бият алармата! Може хотели и ресторанти да затворят в ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).