Несебър почете Деня на християнското семейство

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
14:30 / 21.11.2014
814
На 21 ноември Българската православна църква отбелязва Въведение Богородично, известен и като Ден на християнското семейство и християнската младеж. Това е един от големите вселенски празници, който в църковните песнопения се назовава "предвестник на Божието благоволение към хората". Въведение Богородично ни напомня за влизането на Светата Дева в Йерусалимския храм, за да служи на Господа и да се подготвя за великото си предназначение на Божия майка.

Празникът, както всяка година, се състоя в храма "Успение Богородично", със съдействието на кмета на община Несебър - Николай Димитров, общинска администрация, Тракийско дружество - Несебър и НЧ "Яна Лъскова - 1905". В обичая се включиха от БЧК "Несебър", които винаги са активни и участват в редица подобни инициативи и благородни каузи. Тук е момента да споменем и това, че тази година, кметът на Несебър - Николай Димитров, получи от председателя на БЧК Христо Григоров грамота за човеколюбие и утвърждаване на хуманната същност на Червения кръст. Градоначалника подчертава, че отличието е колкото негово, толкова и на всички членове на организацията от общината.

Църквата събра около 100 деца от ОДЗ "Калина Малина", ОДЗ "Яна Лъскова", ученици от СОУ "Любен Каравелов" - Стария град, които традиционно посещават църквата на този ден. Отец Петър запозна присъстващите с празника и обърна най-голямо внимание на децата, като им даде съвети и насоки, за да растат почтени и добри хора. Това е един ритуал, с който децата се въвеждат в ценностите и традициите на християнството, за да продължат и в бъдеще да ги почитат и пазят. Когато човек умее да съхрани собственото си семейство, той ще съхрани и запази българския род и държава. За финал малчуганите от двете детски градини изпълниха песнички, след което рецитираха стихотворения, които бяха подготвили специално за празника.


Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Бизнесмени бият алармата! Може хотели и ресторанти да затворят в ...
Полицаи от Приморско хванаха мъж да шофира дрогиран за пореден пъ...
Кола изхвърча от пътя, жена е в болница
Коклюшът в Бургаско: Има ли заразени?
Руснак сгази лука в Равда
Полицията в Карнобат по следите на крадец на крави


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).