Несебър предлага на Сочи да възстановят връзките помежду си

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
14:17 / 03.10.2016
986
Кметът на община Несебър изпрати до градоначалника на руския град Сочи Анатолий Пахомов официално писмо, в което информира своя колега за взаимоотношенията, които двата курорта са имали в края на 70-те години на миналия век.

В кореспонденцията Николай Димитров посочва, че в Несебър има търговски и конферентен център с името "Сочи", така както в руския град има голяма улица, кръстена на Несебър. Обектите са доказателство за приятелските връзки между двата курорта, които обаче незнайно как през годините са прекратени. Ето защо кметът на Несебър в писмото си предлага взаимоотношенията да бъдат възобновени.

Кореспонденцията, придружена с личен подарък, ще бъде връчена лично на градоначалника на Сочи от негова съгражданка, която е член на местната структура "Русофили" и живее по няколко месеца в годината в Несебър. Това стана ясно по време на среща в кабинета на кмета Николай Димитров, на която присъстваше и председателят на сдружението Христо Николов. Именно руската гражданка преди време е споделила с градоначалника, че в нейния град една от големите улици носи името "Несебър".

Основание за първите стъпки към подновяване на отношенията със Сочи дава и разговор между Николай Димитров и дългогодишния кмет на Несебър Васил Киров, който показа архивни документи, сподели и лични спомени, свързани с взаимоотношения между българския и руския град.

Припомняме, че на срещата в края на август по повод възможността за възраждане на отношенията между двата курорта градоначалникът Николай Димитров бе на мнение, че "възобновяването на връзките с курортен център като Сочи ще доведе нови приятели в Несебър".


Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
МВР прехвърли имот на Община Приморско, върху терена ще се изград...
Отново проблем за хотелиерите в Слънчев бряг, настанили украински...
Първи кадри на обърнатия тир в Бургаско! По пътя има разлято гори...
Извънредно: Тир от Северна Македония се обърна в Бургаско!
Кола пламна в Айтос
Тарикат изуми как пълни басейн в Слънчев бряг


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).