Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Нискотарифна компания пуска целогодишни полети до Бургас
Автор: Екип Burgas24.bg 15:14 / 29.08.2017Коментари (3)18227
© Burgas24.bg
Нискотарифна компания пуска целогодишно полети от два европейски града до Летище Бургас от април. Предварителната договорка е те да се изпълняват два пъти седмично. Самолетите са с капацитет от 170 седалки. Така 340 души седмично ще имат възможност да посещават Бургас седмично. Това обяви председателят на Комисия по туризъм в Общинския съвет на Бургас Живко Табаков, предаде репортер на Burgas24.bg.

От разгледаната днес докладна записка става ясно, че кметът на Бургас Димитър Николов лично провел срещи с представители на най- големите low-cost компании, на които присъствали и представители на ръководството на "Фрапорт Туинстар Еърпорт" АД Бургас и председателят на Общински съвет Бургас. В резултат на това, една от компаниите е отправила предложение до Община Бургас за стартиране на двата целогодишни маршрута. Очакванията са освен финансова подкрепа, която "Фрапорт Туинстар Еърпорт" АД предоставя за новостартиращи авиокомпании, да се осигурят допълнително средства за маркетинг на Бургас и региона, в размер на 100 000 евро на маршрут, за период от 3 години.

Това е възможност за развитие на целогодишен туризъм не само за Бургас, но и за целия регион и при обединяване усилията на местната власт и бизнеса, финансирането ще бъде напълно постижимо. Наличието на редовни линии през зимния сезон, ще допринесе за увеличаване на заетостта в хотелите, ще осигури допълнителни клиенти за заведенията и търговските обекти в региона и безспорно ще има добавена стойност върху икономиката. Стимулирането целогодишни посещения на туристи в област Бургас, чрез реклама на региона в авиокомпаниите ще се изпълнява от съществуващото сдружение с нестопанска цел в обществена полза "Асоциация Бургаски залив", учредители на което са общините Бургас, Несебър Поморие и Созопол. Все още не е ясно останалите три общини с какви суми ще се включат, но дори и да не го направят Общинският съвет днес одобри да бъде дофинансирана тази разлика. Сумата, която заявява Община Бургас сега е 60 000 лв.

"Надявам се това да бъде едно добро начало и да се привлекат инвеститори от страна на бизнеса. Това е стъпка в бъдещето", сподели Табаков.

Какво още каза общинският съветник Живко Табаков - вижте в нашето видео!










Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 30.08.2017 г.
0
 
 
Помните ли за какво бяха направени магазиите на морска гара, помните ли когато се облагородяваше този район какво се пишеше ? Щели да идват китайски инвеститори, а стока от ро-ро кораби щеше да пътува към Западна Европа през Бургас, и най-важното - Бургас щеше да приема круизни кораби. НИЩО НЕ СЕ СЛУЧИ. За круизните кораби се изложихме с логистиката, а обвинихме несигурната обстановка в Турция. Дрън-дрън. На Босфора кипи от такива кораби, а в съседна Румъния и по-точно в Констанца не спират да приемат такива. Китайците...За тях, какво - партенка от класа. Истината е, че никой не иска да ни помирише в този град. Райън, Уизеър, Изиджет и прочие нискотарифни компания отдавна си харесаха Варна, София и Пловдив. Летището ни е транзит. Дори пиянките от Албиона кацат в София и пътуват с рейсове за Сл.бряг, ама като се надрусат или напият подобаващо им минава мисълта за неудобство. Истината е, че Бургас става твърде отблъскващ за бизнеса и туризма град. Град, в който освен мутри, нацепени батки и заигравки няма друго за гледане.
Aнонимен
на 30.08.2017 г.
0
 
 
Сетила се Мара да се побара! Уйзеър се настани здраво във Варна,дръпнете поне Райън
0
 
 
Добре де - коя е АК-та, и кои са градовете? А какво става с полетите до Сф?
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Регионални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Бургаското летище
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: