Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Нов облик за сградите на полицията и общината в Малко Търново
Автор: Иван Сотиров 16:19 / 22.08.2019Коментари (0)1159
С нов съвременен облик и повишена енергийна ефективност се сдобиха санираните сгради на Районно управление – Малко Търново и Община Малко Търново, след реализирани проекти по Оперативна програма "Региони в растеж" 2014 – 2020 година.

Зданията, важни за всички жители и гости на граничното населено място, са с вече намалени разходи за енергия и крайно енергийно потребление. Условията за живот и работна среда в съответствие с критериите за устойчиво развитие са рязко повишени. Енергийната ефективност на двете сгради е реализирана за срок от 30 месеца, като са подменени всички дограми, топлоизолирани са външните стени и покривите, извършена е цялостна подмяна на осветлението, включително външното фасадно осветление. Въведени в експлоатация са енергоефективни светлоизточници и осветителни тела със съвременно управление. Очакваният брой ползватели на обновените сгради на вътрешното ведомство и местната власт в Малко Търново освен преките ползватели / служителите в двете административни звена/, включва жителите и българските и чуждестранни гости на граничния град, които го посещават не само през активните летни месеци.

Гости на официалната церемония по откриване на санираните сгради бяха зам. министърът на МВР – Милко Бернер, депутатът Диана Саватева, областният управител на Бургаска област – Вълчо Чолаков, директорът на ОДМВР – Бургас - ст. комисар Калоян Калоянов и главен инспектор Николай Николаев от "Пожарна безопасност и защита на населението" – Бургас. Кметът на Община Малко Търново – Илиян Янчев благодари на всички ангажирани с проектите на двете сгради, като изрази надеждата си, че ще има и нови обекти в граничния град, които да придобият съвременен облик по Оперативна програма "Региони в растеж" 2014 – 2020 година. Думите му бяха подкрепени от зам. министъра на МВР – Милко Бернер, който подчерта важността за подобряване условията на живот и работна среда в съответствие с критериите за устойчиво развитие в населено място, което е от ключово значение при охраната на външните граници на Европейския съюз.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Регионални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Катастрофи в България
План за възстановяване и устойчивост на България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
49-ото Народно събрание
Стрелба в Москва
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: