Нова порция строителни "чудеса" и нарушения по Южното Черноморие

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
12:10 / 27.12.2016
1415
Гражданин изпрати сигнал до БЛИЦ за драстични нарушения в комплекса "Созополис", който се свързва с името на известния столичен бизнесмен Стефан Шарлопов.

Ето го и самия сигнал без редакторска намеса:

"Свикнали сме в България да ставаме свидетели на какви ли не безобразия и закононарушения. Свикнали сме виновните да остават без наказание, да не им се търси сметка както от компетентните органи, но така и от обществото. Причината да се обърна към всички Вас е моето възмущение от това как безцеремонно се нарушават екологичните и строителни правила по черноморското ни крайбрежие. В случая визирам скоро построения комплекс "Созополис" в гр.Созопол. Първо, че трудно можете да влезете и да видите морето от там, но второто и по-важно е, че успеете ли да проникнете вътре пред очите Ви ще се разкрият строителни "чудеса" и нарушения.

Незнайно как и поради каква причина в комплекса е изливан бетон върху скалите за най-различни забавления на обитателите му. Създаден е изкуствен бетонен плаж, смело покрит с пясък. Виждат се в морето бетонни съоръжения, които имат цел да спират вълните. На това място от една от къщите се спускат бетонни стълби, към втори построен плаж, а морската ивица е очевидно изменяна със разни камъни, цимент и др. Най-вълнуващото е изграденият басейн, за който се твърди, че е пълен с минерална вода. Това разбира се едва ли е вярно и според мен въвежда в заблуждение посетителите.

Искам да отбележа, че нямам нищо против собствениците на комплекса или неговите обитатели. Нямам нищо против и строителството, но когато е в законни граници. Възмутена съм обаче, как е допустимо подобно строителство в защитена територия като "Колокита"?!! Как е възможно и нима не се е видяло до момента, че се посяга на екологична забележителност?!!! Обръщам се към всички Вас, с надеждата, че темата няма да се замете под масата, заради нечия велика персона.

Считам, че няма как да оставаме без мнение и да ни е страх, заради чужди безобразия. Вярвам, че законите са за всички и сме равни пред органите на държавно управление, а Наказателния кодекс в чл.278в, ал.1 е категоричен " Който противозаконно унищожи или повреди защитена територия или местообитание - предмет на опазване в защитена зона, се наказва с лишаване от свобода до три години или пробация, както и с глоба от две хиляди до десет хиляди лева."
Оставам с очакване всички горепосочени институции да си свършат добре работа, а прокуратурата да открие виновниците.

Прилагам снимки, за да се видни, че сигналът не е без основание!!!"


Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Обещаха да разширят ГКПП "Малко Търново"
Белезници за шофьор, седнал зад волана на кокаин
Сезонът е открит! Англичанин стана жертва на нагъл крадец в Слънч...
Решиха да си направят барбекю на плажа и се изложиха брутално!
Спипаха мъж от Винарско да шофира надрусан, в къщата му откриха д...
Хотелиер ще пробяга българското Черноморие за 6 дни


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).