Нови водни изобретения "разхождат" туристи над водата

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
12:06 / 20.07.2014
634
Нови водни атракциони, които се задвижват от мощна струя вода, "яхват" туристите това лято на южния плаж в "Слънчев бряг". Екстремистите политат на метри от морeто, гмуркат се като делфини и правят водни салта. 

Флайбордът е забавлението, с което може да полетите до 8 метра над водата и да "сърфирате" във въздуха. Екстремното усещане е за любителите на сноуборд, скейборд, кайт и други смелчаци, които искат да направят няколко "кръгчета" във въздуха. 

Флайбордът е пластмасова платформа, която се прикрепя към стъпалата. С нея "въздушните пилоти"се издигат нависоко, чрез мощна водна тяга, която се подава от моторите на джет.

Повечето смелчаци се научават да управляват флайборда изключително бързо - за 5-10 минути, казаха инструктори. 

Въздушни забавления са възможни и с джетпак /JetPack/ и джетоватор /Jetovator/. Туристите са вманиячени и по тях, каза управитялат на плажа Кирил Спасов. 

Устройствата работят на същия принцип и също се предлагат на южния плаж. Джетпака и джетоватора също са иновация във водните забавления и позволяват на човек да "лети" над водата и да прави водни салта. Уредите са много интуитивни и човек изключително лесно може да се научи да ги управлява. "Пилотирането" придължава 20 минути и предоставя истинско удоволствие.

Единствените условия са задължителна спасителна жилетка, навършени 18 години и добро здравословно състояние.

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Кола се заби в дърво в Айтос, шофьорката попадна в болница
Строи ли се в Бургаско?
Борят се за живота на мотоциклетист, катастрофирал в Руенско
Пожар избухна в автосервиз в Ямбол, три екипа се борят с пламъцит...
458 души празнуват в Ямбол днес
Бедни ли са бургазлии? Ето какво отговарят от НСИ!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).