Няма да затворят заведението, в чиито кофи откриха алкохол

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
08:42 / 04.09.2015
882
Заведението, в чиито кофи за боклук беше открит алкохол, не може да бъде затворено. Това заяви за "Здравей, България" по Нова тв член на Комисията за защита на потребителите. Той поясни, че принудителната мярка "временно затваряне на туристическия обект" може да се налага, когато липсва категоризация на обекта и не е започната процедура по издаването на такова удостоверение.

Кофите с алкохол бяха открити в заведение за хранене в курорта "Слънчев бряг". Над 100 литра спиртна течност са намерени в 10-литрови туби. Предполага се, че съдържанието е водка и уиски. На бара в заведението инспекторите са видели и пълни бутилки с алкохол.

Николай Стойков от Комисията за защита на потребителите в Бургас коментира, че за пръв път инспекторите се натъкват на подобно нещо. Той допусна, че е възможно откритият алкохол да се окаже вреден за здравето на туристите, но това тепърва ще го установяват лабораторните изследвания. Окончателните резултати ще излязат в рамките на 1-2 седмици.

"За лятото има извършени множество проверки. Взети са проби от алкохола в около 30 заведения", поясни Стойков.


Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Обещаха да разширят ГКПП "Малко Търново"
Белезници за шофьор, седнал зад волана на кокаин
Сезонът е открит! Англичанин стана жертва на нагъл крадец в Слънч...
Решиха да си направят барбекю на плажа и се изложиха брутално!
Спипаха мъж от Винарско да шофира надрусан, в къщата му откриха д...
Хотелиер ще пробяга българското Черноморие за 6 дни


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).