Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Община Несебър привлича туристи извън активния сезон чрез иновативен проект
Автор: Екип Burgas24.bg 16:39 / 29.01.2015Коментари (0)713
©
Днес, в заседателна зала "Мелса", намираща се в гр. Несебър, ул. "Ив. Вазов" №12, се проведе заключителна пресконференция за представяне на резултатите по проект "Иновативен маркетингов подход за развитие на регионален туристически продукт в общините Несебър, Бяла и Долни чифлик", Договор № BG161PO001/3.2-02/2011/019.

На пресконференцията присъстваха представители на община Несебър начело с ръководителя на проекта Лазар Япаджиев - заместник кмет "Търговия и туризъм" и началник отдел "Управление на проекти по ЕФ" - Галина Бабева, представители на общините Бяла и Долни чифлик, заинтересовани граждани, журналисти. Проектът беше представен от Мария Митрева гл.експерт в отдел "Управление на проекти по ЕФ" и член от екипа на проекта, която запозна присъстващите със същината му, неговите цели и резултати.

Трите български морски общини Несебър, Бяла и Долни чифлик се обединиха в общ иновативен проект за подпомагане, рекламиране и развитие на регионален туристически продукт. Целта е да се привлекат повече туристи от България и чужбина като се промотират атрактивни дестинации, местни традиции и възможности за различни активности на територията на трите общини през четирите сезона. Основната цел на проект "Иновативен маркетингов подход за развитие на регионален туристически продукт в общините Несебър, Бяла и Долни чифлик", бе да подкрепи и увеличи интереса към конкурентноспособни туристически атракции на територията на общините Несебър - Бяла - Долни чифлик, които ще допринесат за диверсификация на туристическият продукт, намаляване на териториалната концентрация и по-равномерно разпределение на ползите от туризма.

Дейностите, осъществени по изпълнение на проекта включиха разработване и популяризиране на пазара комплексни продукти на територията на дестинацията, които повлияха положително върху диверсифицирането на туристическия профил на региона и съдействаха за по-равномерното териториално и сезонно разпределение на туризма. В рамките на проекта бяха подготвени и разпространени рекламни, информационни и визуализационни материали за туристическия регион и разработения иновативен продукт - рекламен пътеводител на региона, бранд на продукта, интерактивен органайзер, публикации в туристически печатни издания и сайтове, рекламен видеоклип и видеофилм, които ще бяха излъчени в национални и чуждестранни медии. Експерти са разработили 25 туристически пакета, включващи туристически маршрути до живописни природни резервати, културни и исторически забележителности, традиционни местни празници, лов и риболов, фото разходки, яхтинг, водолазни курсове, сърфинг, разходка с лодка. Ценителите на природата ще се насладят на уникалните гледки в живописната местност Иракли край Несебър, геоложкото образование Белите скали до Бяла, Камчийски пясъци и пясъчните дюни в Несебър.

Очаква се проекта да доведе до популяризиране на природното и културно наследство на Региона чрез използване на ефективни съвременни средства и рекламни техники, както и до насърчаване на партньорството между местните власти и туристическия бранш за подобряване на качеството на туристическия продукт.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Регионални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Дете от Враца бе простреляно в главата
Бум на коклюш в България
България се отказва от дерогацията за внос на руски петрол
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: