Община Приморско спечели 245 000 лв. за ремонт на читалището в Ново Паничарево

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
12:31 / 08.10.2014
695
Договор за безвъзмездна финансова помощ на стойност 245 328.55 лв по проект "Реконструкция и ремонт на сградата на Народно читалище "Отец Паисий-1927" в Ново Паничарево бе подписан от кметът на община Приморско д-р Димитър Германов.

Спечелените средства ще бъдат инвестирани в цялостно реновиране на културната институция, като по този начин ще се преобрази и облика на населеното място. Читалището е един от основните пазители на българските народни обичаи в района. Обновяването ще подобри значително условията за провеждане на социални и културни мероприятия и ще даде възможност на културни дейци не само от България, но и от цял свят да представят своето творчество пред жителите и гостите на община Приморско.

Една от целите е да се повиши интересът към Ново Паничарево, което е сериозна предпоставка за създаване на нови работни места.

Проектът ще бъде реализиран по мярка 4.1."Развитие на рибарските области" по ОП за развитие на сектор "Рибарство", а срокът за изпълнение е 8 месеца.


Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
В едно село в Бургаско живее само един човек, има друго без нито ...
Отлична работа на карнобатската полиция
Мъж от Сунгурларско разбра, че полицията дебне за пияни шофьори и...
Колко нови жилища построиха в Бургаско от началото на годината?
Кола се заби в дърво в Айтос, шофьорката попадна в болница
Строи ли се в Бургаско?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).