Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Община Созопол получи награда от Бизнес Оскарите
Автор: Екип Burgas24.bg 14:22 / 22.03.2016Коментари (0)793
©
Община Созопол получи награда от Бизнес Оскарите.

Специална награда от организаторите получава община Созопол за местна власт в подкрепа на бизнеса и опазване на околната среда в региона. Добрата новина за бизнеса и за туристическата индустрия е, че Созопол ще посрещне лятото на 2016 г. с чисто море. Усилията на общината и на нейния кмет Панайот Рейзи за развитието на качествен и модерен туризъм и за подобряване на жизнения стандарт се увенчаха с успех.

В края на миналото лято бе реализиран успешно мащабен европейски проект, който осигури нова Пречиствателна станция за отпадни води, която пречиства водите не само на Созопол, но и на Черноморец и прилежащите курортни комплекси.

Вече 7 години на територията на общината функционира Регионално депо за неопасни битови отпадъци. Депото е изградено със средства от програма ИСПА. Регионалното депо обслужва общините Созопол, Приморско и Царево. Съоръжението е в експлоатация от юли 2009 г.

Към настоящия момент на територията на депото е изградена сепарираща линия - част от проект изграждане на "Енергиен обект за производство на електрическа енергия от ВЕИ чрез автоматизирна сепарационна инсталация за неопасни отпадъци".

Община Созопол затваря кръга, който осигурява екологична сигурност с още един обект, който предстои да бъде изграден. Българо-швейцарска програма за сътрудничество избра Созопол като пилотна община за изграждане на Общински център за разделно събиране на опасни битови отпадъци. Последователната политика на община Созопол в сферата на екологията осигури чиста околна среда и съвременни екологични мощности, които гарантират по-добра жизнена среда не само за жителите на морската община, но и за целия регион на Южното Черноморие.

Една от сензациите на тазгодишните награди за значими постижения в бизнеса -VIP Business Awards 2016, е номинацията на предприемача и общественик Веселин Марешки, чието име през последните месеци неотлъчно присъства във водещите новини на българските медии. Определен е като явление в бизнеса.

През октомври 2015 г. под марката "ВМ Петролеум" Марешки стартира петролния си бизнес. Нестандартният му подход само за броени месеци свали цената на горивата с близо 1/3 (от 2,12 до 1,45 лв за дизела, като пример).

Петролната офанзива на варненския бизнесмен се отрази на цените на горивата в цялата страна и предизвика Комисията по защита на потребителите да започне процедура по разследване на картел на 7 от големите вериги. Всъщност Веселин Марешки въведе на пазара на горивата нов бизнес модел - т. нар. "лоу кост". Собственик е на верига аптеки "Марешки", които са на пазара от над 20 години.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Регионални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Конфликт Израел-Газа
Енергийна криза
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: