Община Созопол получи награда от Бизнес Оскарите

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
14:22 / 22.03.2016
798
Община Созопол получи награда от Бизнес Оскарите.

Специална награда от организаторите получава община Созопол за местна власт в подкрепа на бизнеса и опазване на околната среда в региона. Добрата новина за бизнеса и за туристическата индустрия е, че Созопол ще посрещне лятото на 2016 г. с чисто море. Усилията на общината и на нейния кмет Панайот Рейзи за развитието на качествен и модерен туризъм и за подобряване на жизнения стандарт се увенчаха с успех.

В края на миналото лято бе реализиран успешно мащабен европейски проект, който осигури нова Пречиствателна станция за отпадни води, която пречиства водите не само на Созопол, но и на Черноморец и прилежащите курортни комплекси.

Вече 7 години на територията на общината функционира Регионално депо за неопасни битови отпадъци. Депото е изградено със средства от програма ИСПА. Регионалното депо обслужва общините Созопол, Приморско и Царево. Съоръжението е в експлоатация от юли 2009 г.

Към настоящия момент на територията на депото е изградена сепарираща линия - част от проект изграждане на "Енергиен обект за производство на електрическа енергия от ВЕИ чрез автоматизирна сепарационна инсталация за неопасни отпадъци".

Община Созопол затваря кръга, който осигурява екологична сигурност с още един обект, който предстои да бъде изграден. Българо-швейцарска програма за сътрудничество избра Созопол като пилотна община за изграждане на Общински център за разделно събиране на опасни битови отпадъци. Последователната политика на община Созопол в сферата на екологията осигури чиста околна среда и съвременни екологични мощности, които гарантират по-добра жизнена среда не само за жителите на морската община, но и за целия регион на Южното Черноморие.

Една от сензациите на тазгодишните награди за значими постижения в бизнеса -VIP Business Awards 2016, е номинацията на предприемача и общественик Веселин Марешки, чието име през последните месеци неотлъчно присъства във водещите новини на българските медии. Определен е като явление в бизнеса.

През октомври 2015 г. под марката "ВМ Петролеум" Марешки стартира петролния си бизнес. Нестандартният му подход само за броени месеци свали цената на горивата с близо 1/3 (от 2,12 до 1,45 лв за дизела, като пример).

Петролната офанзива на варненския бизнесмен се отрази на цените на горивата в цялата страна и предизвика Комисията по защита на потребителите да започне процедура по разследване на картел на 7 от големите вериги. Всъщност Веселин Марешки въведе на пазара на горивата нов бизнес модел - т. нар. "лоу кост". Собственик е на верига аптеки "Марешки", които са на пазара от над 20 години.


Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Ужас в Слънчев бряг! Двама полетяха от седмия етаж на хотел!
Посред бял ден спипаха много пиян да шофира в Несебър
Багери влязоха в къмпинг "Якото място", събарят незаконни построй...
Айтозлийка стана жертва на ало измама
Шофьор погоди неприятен номер на помориец
Повече ли ще плащаме за сянката на плажа това лято?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).