Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Община Созопол ще търси друго финансиране за отхвърлените проекти от държавата
Автор: Екип Burgas24.bg 13:51 / 08.02.2014Коментари (0)649
Нито един от двата проекта на община Созопол не получи финансиране от инвестиционната програмата на правителството за растеж и устойчиво развитие на регионите. Петя Чапевова, зам.-кмет на общината каза, че няма да се отказват от тях и задължително ще търсят други начини за финансирането им.

Според нея проблемът идва от това, че част от програмите разрешават благоустрояване на сгради, но не и ново строителството, а други имат лимит на финансирането. Община Созопол участва с два проекта за държавно финансиране - изграждане на детска градина в с. Равадиново и подземен паркинг със спортна площадка в Созопол.

Първият е с голямо социално значение, а вторият би решил проблема с паркирането в черноморския град. Чапевова разказа, че детската градина в селото в момента се помещава в местното училище, където няма нужните условия за децата.

"Проектът бе на стойност едва 600 хил. лв., един напълно поносим проект. Другият важен за нас проект е изграждането на подземен паркинг и върху него спортна площадка към стадиона. Това е един много амбициозен проект, но и както записахме в апликационната форма, общината изгради един модерен стадион с прекрасна инфраструктура. Това е един голям проект и за него общината е вложила пари, в капиталовата си програма за тази година също е заложила средства, за да го завърши. Проектът, който подадохме за финансиране от държавата всъщност е само един етап и подавайки го ние показваме, че община Созопол е вложила вече сериозен финансов ресурс и има право да иска тези пари. Два проблема щяха да се решат както с паркирането, така и щеше да има още една спортна площадка", обясни Чапевова.

Изграждането на подземен паркинг с игрище ще струва около 2,5 млн. лв. Според нея е допусната сериозна грешка с отхвърлянето на тези проекти и се надява в най-скоро време правителството наново да прегледа проектите, които са останали недооценени и да даде финансов тласък на общините.

"Черноморските общини малко несправедливо са обвинявани, че са богати общини. Да, имаме туристи, но общините много работят, за да благоустрояват инфраструктурите си още повече че туристическите ни центрове са два Созопол и Черноморец, но имаме и 12 села. Общината има много за какво да се грижи и на нас са ни необходими средства, за да продължим настоящата програма на община Созопол", посочи зам.-кметът.

Източник: Радио "Фокус"








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Регионални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юни 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Световна черна хроника
Лято 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
ЕВРО 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: