Обзор и Сопот се побратимиха

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
15:26 / 09.03.2017
1148
Сопот и Обзор вече са градове-побратими. Официалното обявяване стана на тържествен церемониал в Сопот на 7 март. Кметът на Обзор Христо Янев кметът на Сопот Деян Дойнов подписаха споразумение за взаимност и сътрудничество между двата града в областта на културата, образованието, спорта и туризма.

Делегацията на кметство Обзор, пристигнала специално за събитието, бе посрещната в Община Сопот с живо изпълнение на автентична българска гайда. След емоционалната встъпителна в кабинета на градоначалника се пристъпи към официалното скрепяване на отношенията между Сопот и Обзор.
Двете страни си обещаха да насърчават и подкрепят обмена между съгражданите си, с цел съвместно разбирателство и ефективно сътрудничество в истинския дух на българската националност.

След скрепяване на споразумението с подписите на двамата кметове на терена на местния стадион бе изиграна приятелска футболна среща между ветераните от двата града, предшествана от тържествен молебен, хляб и сол и изпълнение на националния химн.

Христо Янев и Деян Дойнов оглавиха отборите си в мача, след което си размениха купи и медали.

В състава на делегацията от Обзор бяха видни футболни ветерани, които преди церемонията по побратимяване участваха във футболен турнир в гр. Карлово.

Представителите на Обзор, Сопот и Карлово превърнаха срещите си в дружески празник и си обещаха те станат традиция, като си гостуват взаимно.


Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Пожар избухна в автосервиз в Ямбол, три екипа се борят с пламъцит...
458 души празнуват в Ямбол днес
Бедни ли са бургазлии? Ето какво отговарят от НСИ!
Водещата от ВВС Бетани Хюз се гмурка край Созопол
Украинка отнесе с колата си неин сънародник на тротинетка в Свети...
Обещаха да разширят ГКПП "Малко Търново"


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).