Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Обзор отдаде почит на Апостола на свободата
Автор: Екип Burgas24.bg 17:27 / 19.02.2016Коментари (0)991
©
Възпоменателна церемония по повод 143- годишнината от гибелта на Васил Левски събра жители и гости на Обзор пред паметника-мемориал, изграден през 2013 година.

След отслужена от свещеноиконом Йордан панихида деца от III и IV група на ОДЗ "Обзорче" отдадоха почит на Апостола на свободата с изпълнения на литературни творби, а ученици от ОУ "Св. св. Кирил и Методий" рецитираха прочутата творба на Ботев "Обесването на Васил Левски". Възпоменателното събитие завърши с едноминутно мълчание и полагане на венци и цветя на паметника на най-великия българин.

На Васил Левски бе посветена и литературно-музикална композиция, представена в библиотеката на ОУ "Св. св. Кирил и Методий". Ученици от групата по художествено слово проследиха живота и делото на великия българин чрез стихове и драматизация, преплетени с малко известни до момента училищни и народни песни, клипове и откъс от филм.
Публиката проследи с интерес и втората част на събитието, която имаше състезателен характер. Три отбора, включващи ученици от прогимназиалния етап, премериха своите знания, умения, съобразителност и бързина в последвалото състезание.

Трите отбора, носещи символичните цветове на българския флаг - бяло, зелено и червено преминаха през четири кръга. В първи кръг те представиха предварително изработени табла с подбрани биографични текстове, снимки и илюстрации, свързани с дейността на националния герой. Във втори кръг решаваха кръстословица.

По-емоционално преминаха трети и четвърти кръг, по време на които участниците работиха онлайн. За тях това беше изненада, но въпреки това се справиха с отговорите на въпросите от теста и бързо подредиха пъзела, изобразяващ момент от клетвата на Васил Левски.

За положените усилия и достойното представяне учениците от трите отбора и останалите участници, участници в програмата получиха грамоти и награди.

Литературно-музикалната композиция и състезанието бяха подготвени от методическото обединение на учителите в хуманитарното направление -Краси Христова и Маруся Дерелиева - учители по български език и литература и Николай Горанов - учител по история и цивилизация.
Викторина, посветена на 143- годишнината от гибелта на Васил Левски се проведе с учениците от първи до четвърти клас. Отговаряйки безупречно на всичките въпроси, децата показаха, че знаят много за живота и делата Апостола на свободата.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Регионални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Реформи в БДЖ
Природни стихии
Великден 2024 г.
Наводнения 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: