Очакват финансиране за втория етап от изграждането на канализация в Българово

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
15:03 / 29.04.2015
1336
Очаква се финансиране за втория етап от изграждането на канализация в град Българово. Това каза за Радио "Фокус" - Бургас Йордан Йорданов, кмет на град Българово. По неговите думи, съвсем скоро се очаква одобрение за финансиране от Министерството на околната среда и водите, за изграждане на канализационна система на определени улици, които са дадени като предложение.

"До момента са изградени около 100% от главните колектори, които стигат до терена предвиден за пречиствателна станция и точката на заустване в Айтоска река", каза Йорданов.

По неговите думи, теренът за пречиствателната станция е подготвен, като до него са проектирани пътища и всички инфраструктурни дейности.

"До терена на пречиствателната станция е доведен и обслужващ водопровод. Общо около 5 км канализация е изградена до този момент", добави Йорданов.

Той обясни, че средствата, които са вложени досега са около 1 млн. лв. по проекта за канализация. Очакваната сума за втория етап е около 2 млн. лв.

"Ефектът, който очакваме ще е много по-голям и ще се усети от повечето хора в града. Общината поема и ангажимента да започне изграждането на пречиствателната станция, с което ще се затвори целия цикъл на поемане на отпадни води и пречистването им", каза още Йорданов.

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Кола се заби в дърво в Айтос, шофьорката попадна в болница
Строи ли се в Бургаско?
Борят се за живота на мотоциклетист, катастрофирал в Руенско
Пожар избухна в автосервиз в Ямбол, три екипа се борят с пламъцит...
458 души празнуват в Ямбол днес
Бедни ли са бургазлии? Ето какво отговарят от НСИ!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).