Очакват летния сезон да приключи със среден спад между 5% и 8%

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
16:37 / 03.09.2015
899
Спадът на чуждестранните туристи през август 2015 г., спрямо същия месец на миналата година, е само 1.82%. В цифри това прави 6134 летовника по-малко, сочат данните на Бургаска регионална туристическа камара, оповестени в анализа на туристическите пазари през месец август. Прогнозите са сезон 2015 да приключи със среден спад между 5% до 8%. Само за месец август не са реализирани около 3 826 500 евро, предаде репортер на Burgas24.bg.

Съществен ръст на летовници се отчита от Дания и Естония - по 47 %. В петицата попадат още Литва, Белгия и Казахстан.

Огромен е спадът на туристи от Украйна - цели 108 %. Значително намаление на посещения има от Кувейт, Армения, Италия и Швеция.

Според Иван Иванов, председател на Бургаска регионална туристическа камара, мениджъри на хотелски вериги и туроператорски фирми са постигнали добри резултати през месеците юли и август, понеже са работили на ценови нива от 2014 г. Освен това са се постарали за добър маркетинг и качество на услугите. Важно според Иванов е и устната реклама на доволните туристи. Друга причина за успеха на някой от хотелиерите е масираната реклама на българския пазар.

Според анализа свалянето на цените е нож с две остриета, понеже платежоспособните клиенти считат, че ниската цена е равна на ниско качество на продукта. Неквалифицираният персонал, незнаещ езици и с липса на професионални качества, също отблъсква туристопотока. Сред факторите за отблъскване на туристи са високите цени на шезлонг и чадъри на плажа.

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Хиляди руснаци и украинци са се заселили в Бургаско само за годин...
Мъж от Винарско държи незаконни оръжия в дома си
В едно село в Бургаско живее само един човек, има друго без нито ...
Отлична работа на карнобатската полиция
Мъж от Сунгурларско разбра, че полицията дебне за пияни шофьори и...
Колко нови жилища построиха в Бургаско от началото на годината?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).