Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Оградата на границата от Малко Търново до Резово е почти готова
Автор: Екип Burgas24.bg 11:37 / 06.06.2017Коментари (0)2540
Народните представители от ГЕРБ Димитър Бойчев и Диана Саватева изминаха трасето край преградното съоръжение по границата с Турция от Малко Търново до Резово, за да се запознаят на място как изглежда напълно изградената зона от него и как вървят довършителните работи в останалите участъци.

Те бяха заедно с областния управител Вълчо Чолаков и зам. областния управител проф. Севдалина Турманова. Областна управа Бургас е възложител на изграждането на инженерното съоръжение на територията на Бургаска област - близо 127 км.
Обходеното трасе покрива около половината от тази дистанция и включва най-трудно достъпните участъци от границата, с дълбоки дерета и силни наклони.

"Областният управител Вълчо Чолаков много добре се е справил като възложител, аз лично съм впечатлен от съоръжението - по цялото му протежение минава път, който е много добре изграден въпреки трудните условия. Мисля, че ако се допълни с техника - термокамери, както и с помощта на живата сила, която е там в момента и го обхожда, съоръжението ще изпълни предназначението си", коментира депутатът и областен лидер на ГЕРБ Димитър Бойчев.

"Съоръжението изглежда стабилно и надеждно, проектанти и строители също са си свършили работата добре", допълни той.

"Посещавала съм отделни участъци от оградата, но цялостното впечатление, което получава човек като мине по трасето, е съвсем различно. На място виждаш особеностите на терена, обективните трудности, които е трябвало да бъдат преодолени от екипите, дори усещаш как след дъжд техниката не може да се движи по глинестия път в резервата Узунбоджак /там чакълирането не е позволено/ и разбираш защо се налага работата да прекъсне при лоши климатични условия", коментира Диана Саватева.

"За мен най-впечатляващ е огромният обем дейности, извършени по съпътстващата инфраструктура - разчистването на трасето, прокарването на път буквално в пущинака, изграждането на мостове през деретата", допълни тя.
Депутатите, заедно с Чолаков и проф. Турманова стигнаха и до местността Върли дол, където високите склонове край р. Резовска са естествена преграда за нелегалните мигранти.
Бойчев и Саватева се увериха от огледа, че над 90 процента от трасето е разчиствано от горска растителност, има участъци, където са изгребани тонове земна маса, извършвани са взривове, за да се разчисти скала по протежение на около 800 м.

Народните представители обобщиха, че незавършените зони са с малка дължина и работата по съоръжението реално е на финала си.

 









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Регионални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
Матури 2023 г.
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Лято 2024
Грипна епидемия обхвана страната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: