Опасна ли е детската градина в Черноморец? Вижте в какво състояние е забавачката!

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
15:11 / 16.11.2018
2696
Общественият посредник на Бургас Тодор Стамболиев алармира за окаяното състояние на детската градина в Черноморец. Опасната сграда е посещавана ежедневно от около 30 деца. Според жители на курортния град трябва да се направи спешен ремонт, призивите на родителите обаче не са чути.

Стамболиев е потърсен от А. Стоянова, според която по стените на сградата има пукнатини, някои от които с големина до 4 см. Жената е строителен инженер и е на мнение, че не става въпрос за напукване на мазилката, а за конструктивни промени, причинени от пропадане на постройката, в която ежедневно се обучават близо 30 деца, разпределени в две групи. Тя е посочила като доказателство на своята теза невъзможността да се отварят някои от прозорците в отделни помещения.

Burgas24.bg публикува част от писмото до медиите на Стамболиев:

"По време на срещата ни ми беше предоставен и подробен снимков материал, в прикачените файлове.  Ако изложените в жалбата до мен факти са достоверни, смятам, че нуждата от бърза реакция е наложителна, а сградата трябва да бъде укрепена и ремонтирана.

Стоянова твърди, че това положение продължава вече втора година, а на призивите на родителите за ремонт няма отговор.

Напълно съм наясно, че нямам териториална компетентност и никакви правомощия за намеса в работата на Общинска администрация на Община Созопол, но си позволих да изпратя сигнала до кмета Панайот Рейзи, като се надявам да разпореди извършването на проверка, за каквато го призовават жителите на гр. Черноморец.

Вярвам, че г-н Рейзи ще защити в максимална степен интересите на родителите и децата и при необходимост със своя екип ще предприеме незабавни мерки по укрепване на сградата и създаване на безопасни условия за провеждане на занятия за децата.

Същия сигнал изпратих и до Регионалния инспекторат на МОН в Бургас".

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Бизнесмени бият алармата! Може хотели и ресторанти да затворят в ...
Полицаи от Приморско хванаха мъж да шофира дрогиран за пореден пъ...
Кола изхвърча от пътя, жена е в болница
Коклюшът в Бургаско: Има ли заразени?
Руснак сгази лука в Равда
Полицията в Карнобат по следите на крадец на крави


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).