Опасност от мощно мъртво вълнение по морето до края на седмицата

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
08:58 / 05.08.2016
970
Опасност от мощно мъртво вълнение, което неусетно тегли навътре, има по морето до края на седмицата. На 4-и вече беше бурно с особено големи вълни по Южното Черноморие. 

И според народните поверия на Илинден по стар стил морето се обръща и взема жертви. Причината е в традиционните по-динамични атмосферни процеси в края на първата десетдневка на август. 

Висока вълна се очаква и в началото на следващата седмица. Тогава над западната половина от страната ще проникне малко по-хладен въздух и температурите ще паднат с 3-4 градуса, съобщи синоптикът от TV-MET Симеон Матев. 

Август по принцип е летният месец с най-високи вълни и най-много жертви по морето. В Югозападна България ще има повече облаци, превалявания и прегърмявания. 

Облачността ще е разкъсана във вторник. Максималните температури ще са между 30 и 35°. Подобно ще е времето и в сряда, а в четвъртък ще е горещо с до 33-38 градуса, каза още метеорологът.

Разваляне на времето със захлаждане и дъжд се очакват на 13-14 август. Температурите ще паднат по-чувствително в Западна България. А по Черноморието пак са възможни големи вълни. След 15 август ще се оправи, над цялата страна ще е слънчево.

Температурите ще се повишат и към 18 и 19 август отново ще са над 30° в повечето райони. Условия за по-съществени заоблачавания и за слаби превалявания в планините ще има на 17 август.

Очакванията на третата десетдневка са за по-динамично време с редуване на слънце и дъжд. 

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Бедни ли са бургазлии? Ето какво отговарят от НСИ!
Водещата от ВВС Бетани Хюз се гмурка край Созопол
Украинка отнесе с колата си неин сънародник на тротинетка в Свети...
Обещаха да разширят ГКПП "Малко Търново"
Белезници за шофьор, седнал зад волана на кокаин
Сезонът е открит! Англичанин стана жертва на нагъл крадец в Слънч...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).