Осмокласник стана кмет на община Камено

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
14:09 / 12.10.2016
2950
Осмокласниците от СОУ "Христо Ботев" и техният ръководител Румяна Сотирова посетиха днес Община Камено и се запознаха с работата на администрацията. Инициативата е по повод отбелязването на 12 октомври - Денят на българската община. 

Младежите бяха поканени в кабинета на кмета Жельо Вардунски, който им разказа как протича работния му ден и по какви проекти в момента се работи. По време на визитата си осмокласниците си избраха временен кмет - Стоян Маринов, който седна на управленческия стол, за да помисли по решаването на проблеми, които поставиха съучениците му. Всички единодушно определиха лошите пътища в общината като най-сериозния проблем за жителите й. Председателят на Общинския съвет Радослав Балтаджиев също запозна младежите с работата на местния парламент.

Днес от 10.00 до 15.00 часа гражданите на Камено имаха също възможността да посетят общинската администрация и да получат информация от служителите по въпроси, които ги интересуват, както и да споделят своите идеи, свързани с подобряване на живота и бъдещото развитие на Камено.

На 12 октомври 1882 г. в брой 117 на Държавен вестник е публикуван първият Закон за общините и градското управление. В него за първи път се регламентира дейността на общинските съвети, на кметовете и техните помощници. През 1998 г., водени от желанието да се създаде нова традиция в историята на българските общини, делегатите на Общото събрание на Национално сдружение на общините (НСОРБ) вземат решение отбелязването на Деня на българската община да бъде на 12 октомври.


Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Манастир от 11 век, некропол и много артефакти се разкриват при р...
Ученик пострада при опит да потуши пожар в Драчево
Катастрофа на пътя Варна – Бургас, пострада дете
Започна ремонтът на Дюлинския проход! Скоро тези дупки ще са в ис...
Хиляди руснаци и украинци са се заселили в Бургаско само за годин...
Мъж от Винарско държи незаконни оръжия в дома си


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).