Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Оставиха под стража мъжа, задигнал автомобил пред банка в Несебър
Автор: Екип Burgas24.bg 17:09 / 08.07.2019Коментари (0)1768
©
Окръжен съд – Бургас потвърди определение на Районен съд – Несебър и взетата мярка за неотклонение "Задържане под стража“ спрямо Радослав С., привлечен към наказателна отговорност за противозаконно отнемане на чуждо моторно превозно средство от владението на другиго без негово съгласие (престъпление по чл. 346, ал. 2, т. 2 от НК). Радослав С. е обвиняем за това, че на 27.06.2019 г., в гр. Несебър, пред сградата на банка, противозаконно е отнел чуждо МПС – лек автомобил, с намираща се в него парична сума от 8 000 лв. от владението на С. Б., без негово съгласие, с намерение да го ползва.

Настоящият въззивен състав намери, че правилно първоинстанционният съд е приел, че от събраните до момента доказателства по досъдебното производство може да се предположи, обвиняемият да е извършил деянието, предмет на разследването. В мотивите си Окръжен съд – Бургас казва: "важно е да се подчертае, че произнасянето на съда по въпроса за мярката за неотклонение, която обвиняемият следва да търпи на съответния етап от развитие на наказателното производство, няма отношение към крайния акт на съда, решаващ въпроса за вината на лицето“. Съдът обоснова наличие на реална опасност от извършване на престъпление от страна на обвиняемия, с оглед на приложената справка за съдимост, от която е видно, че Радослав С. е осъждан на ефективни наказания "Лишаване от свобода“, включително и за престъпления по чл. 346 от НК. "Наличието на предходно, несъответстващо на закона поведение, включващо коментираните по-горе осъждания на дееца от една страна е показател за престъпни нагласи, а от друга, дава основание на съда да приеме, че съществува опасност от реализиране на престъпна проява от обвиняемия, в случай, че свободното му предвижване не бъде ограничено с най-тежката мярка за неотклонение“, посочва въззивната инстанция.

С тези мотиви, Бургаският окръжен съд намери жалбата на защитника на обвиняемия срещу определението на Районен съд - Несебър за неоснователна, а атакуваното определение като законосъобразно, което следва да бъде потвърдено.

Определението на Окръжен съд – Бургас е окончателно.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Регионални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: