Освободиха от длъжност четирима заместник-министри от кабинета в Киев

Автор: Тереза Герова
Коментари (0)
16:27 / 24.01.2023
1190
В рамките на заседание кабинетът на министрите в Киев освободи от длъжност четирима заместник-министри и назначи нов такъв, предава Укринформ.

Агенцията уточнява, че от поста си за освободени заместник-министърът на отбраната на Украйна Вячеслав Шаповалов; заместник-министър на развитието на общностите и териториите на Украйна Иван Лукерия; заместник-министър на развитието на общностите и териториите на Украйна Вячеслав Негоду; Виталий Музиченко, заместник-министър на социалната политика на Украйна.

Кабинетът на министрите назначи и Олексий Соболев на поста заместник-министър на икономиката на Украйна.

Министърът на отбраната Алексий Резников подкрепи искането на Вячеслав Шаповалов да бъде освободен от поста заместник-министър на отбраната след скандала със закупуването на храна за въоръжените сили на Украйна и внесе съответното заявление в кабинета на министрите.

Впоследствие стана известно, че заместник-министрите на развитието на общностите и териториите на Украйна Иван Лукеря и Вячеслава Негода също са подали оставки.

По-рано "Зеркало недели“ публикува материал, според който предполагаемите цени за закупуване на храна и предоставяне на хранителни услуги за военните в договора на Министерството на отбраната надвишават цените на дребно два до три пъти. По-конкретно, статията цитира следните данни: "Министерството на отбраната е договорило яйца за 17 гривни за брой, докато цената на дребно в магазин в Киев сега е около 7 гривни за брой“.

От Министерството на отбраната подчертаха, че разпространената в медиите информация относно закупуването на хранителни услуги за военнослужещи има признаци на умишлена манипулация и е подвеждаща.

В същото време министърът на отбраната Алексей Резников отбеляза, че осем компании доставят продукти за въоръжените сили на Украйна и обеща да предостави на депутатите всички договори и подробни коментари по въпросите на осигуряването на армията с храна.

Също така от Министерството на отбраната заявиха, че подготвят материали за службата за сигурност за провеждане на разследване за разпространение на умишлено невярна информация, която накърнява интересите на отбраната.

Криминалистите от Националното антикорупционно бюро на Украйна (НАБУ) на свой ред увериха, че проверяват покупките на Министерството на отбраната в рамките на собствено наказателно производство.

Виж коментарите (0)

Още по темата (4310):
01.04.2024 Експлозия в Екатеринбург
20.03.2024 ЕК отпусна първите 4,5 млрд. евро по механизма за Украйна
13.03.2024 След полемиката, която предизвика, папата отново осъди "безумието на
войната"
12.03.2024 Ватиканът: Руската агресия трябва да бъде прекратена, за да се осигури мир в Украйна
10.03.2024 Земетресение с магнитуд от 4,9 разтърси Западна Турция
07.03.2024 13 мита за войната на Русия в Украйна
Още новини от Регионални новини:
Бизнесмени бият алармата! Може хотели и ресторанти да затворят в ...
Полицаи от Приморско хванаха мъж да шофира дрогиран за пореден пъ...
Кола изхвърча от пътя, жена е в болница
Коклюшът в Бургаско: Има ли заразени?
Руснак сгази лука в Равда
Полицията в Карнобат по следите на крадец на крави


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).