П. Янков: Туризмът е моторът на българската икономика

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
11:00 / 24.09.2015
1060
Туризмът не е само визията на България пред света, той е моторът на българската икономика, който движи развитието на много сектори и отрасли като строителство, хранително-вкусова промишленост, транспорт, търговия и др. Туризмът е един световен феномен, част от който е и България, отбелязва изпълнителният директор на "Слънчев бряг хотел холдингс" АД Пейко Янков. С открит поздравителен адрес той пожелава успехи на целия туристически бранш в България по повод на предстоящия Световен ден на туризма и благодари на екипа на "Слънчев бряг хотел холдингс" за проявения професионализъм и качества, с които са превърнали един труден туристически сезон в успешен.

Въпреки негативните прогнози за сезона и спадът на руски туристи, хотелите на дружеството в Слънчев бряг бяха пълни през пиковите летни месеци с повече туристи от дестинации като Централна и Източна Европа, Румъния, Израел и др. "Туристическият сезон тази година бе поредното голямо изпитание за целия туристически бранш, не само в България"- обобщава Пейко Янков. "Слънчев бряг хотел холдингс" АД работи с най-големите световни туроператорски фирми. Дружеството е водещо в разработването и прилагането по световни стандарти на услугата "ол инклузив" в Слънчев бряг.

Световният ден на туризма се отбелязва ежегодно на 27 септември от 35 години насам с решение на Генералната асамблея на Световната организация по туризъм към ООН от 1980 г. Целта на този празник е да се фокусира вниманието на международната общественост към значимостта на туризма за развитието на социалната, културната, икономическата и политическата сфера на обществения живот. "Милиард туристи, милиард възможности" - това е мотото на Световния ден на туризма през 2015 г.


Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Манастир от 11 век, некропол и много артефакти се разкриват при р...
Ученик пострада при опит да потуши пожар в Драчево
Катастрофа на пътя Варна – Бургас, пострада дете
Започна ремонтът на Дюлинския проход! Скоро тези дупки ще са в ис...
Хиляди руснаци и украинци са се заселили в Бургаско само за годин...
Мъж от Винарско държи незаконни оръжия в дома си


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).