Погнаха британец за две тежки престъпления

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
11:03 / 03.05.2017
1061
Районна прокуратура Елхово повдигна обвинение, задържа за 72ч. и внесе искане в РС-Елхово за определяне на постоянна мярка за неотклонение спрямо британския поданик Конрад С. на 54г. за извършени две тежки умишлени престъпления.

На 28.04.2017г. в с.Горска поляна, обл.Ямбол засял и отгледал 2779 бр. растения от рода на конопа в нарушение на установените в Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите, правила - престъпление по чл.354в ал.І от НК. Както и затова, че по същото време и на същото място, в къща в цитираното населено място, без надлежно разрешително държал високорискови наркотични вещества, подлежащи на контрол съгласно Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите, а именно 1,685кг. марихуана - престъпление по чл.354а ал.ІІІ т.1 от НК.

Разследването по делото се провежда от разследващ полицай при ОД МВР Ямбол.

В късните часове на 02.05.2017г. Районен съд Елхово наложи постоянна мярка за неотклонение "Задържане под стража" спрямо обвиняемото лице.

Определението на Районен съд Елхово може да бъде обжалвано пред Окръжен съд Ямбол.

Припомняме, че в началото на 2013г. спрямо същото лице, в Окръжен съд Ямбол е постъпила Европейска заповед за арест с искане за предаването му на Кралство Великобритания поради повдигнато обвинение за шофиране на МПС, след като е бил лишен от това право със съдебен акт, както и за управление на МПС с превишена скорост и извършване на самостоятелно ПТП, последвано от бягство от местопроизшествието и съпроводено със съпротива на орган на власт. С акт на Апелативен съд Бургас е било допуснато изпълнението на Европейската заповед за арест, като лицето е било предадено на компетентните съдебни власти на Кралство Великобритания.


Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Бизнесмени бият алармата! Може хотели и ресторанти да затворят в ...
Полицаи от Приморско хванаха мъж да шофира дрогиран за пореден пъ...
Кола изхвърча от пътя, жена е в болница
Коклюшът в Бургаско: Има ли заразени?
Руснак сгази лука в Равда
Полицията в Карнобат по следите на крадец на крави


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).