Погнаха каналджии, заловени край Китен

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
13:21 / 30.08.2016
868
Под надзора и ръководството на Районна прокуратура-Царево е започнало бързо досъдебно производство срещу Петър Цветков и Георги Каравчев от гр. София. Те са обвинени за това, че в съучастие като съизвършители с цел да набавят за себе си или за другиго имотна облага противозаконно подпомогнали 20 чужди граждани от Афганистан и Пакистан да преминат през страната в нарушение на закона - престъпление по чл.281, ал.2, т.1, т.4 и т.5, вр. ал.1 от НК.

Групата, която се е предвиждала с микробус, е задържана около 17.50ч. на отбивката за Китен на главния път Бургас - Царево.

Сред чуждите граждани има и едно лице не навършило 16-годишна възраст.

Второто бързо досъдебно производство е започнало, за това че по същото време са задържани и трима граждани на Р.Афганистан, които първоначално са превели противозаконно през границата на страната ни посочената по-горе група от чужденци. Повдигнати са им обвинения за престъпление по чл.280 ал.ІІ т.1 и т.3 вр. с ал.І вр. с чл.20 ал.ІІ от НК. Единият от обвиняемите, който вече е бил регистриран и настанен в Центъра за настаняване на бежанци в гр.Елхово, е ръководел действията на останалите си съграждани, като им е давал наставления как противозаконно да бъде премината границата на страната ни.

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Започна ремонтът на Дюлинския проход! Скоро тези дупки ще са в ис...
Хиляди руснаци и украинци са се заселили в Бургаско само за годин...
Мъж от Винарско държи незаконни оръжия в дома си
В едно село в Бургаско живее само един човек, има друго без нито ...
Отлична работа на карнобатската полиция
Мъж от Сунгурларско разбра, че полицията дебне за пияни шофьори и...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).