Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Поморие тържествено отбеляза Деня на Българската армия
Автор: ИА Фокус 15:01 / 05.05.2023Коментари (0)442
© Община Поморие
В историческата памет на всеки народ никога не избледнява споменът за ярките събития и дати, които го зареждат с национално самочувствие и духовни сили. Днес, в навечерието на 6 май в Поморие бе отбелязан Денят на храбростта – празник на Българската армия. При скулптурната композиция на Свети Георги Победоносец бе отдадено заслуженото признание и почит на българските воини, защитавали с честта и живота си свободата на България и правото ѝ да бъде независима държава. Признателност беше изказана и към всички смели жени и мъже, избрали трудната и отговорна професия – военнослужещ.

Поздрав към всички присъстващи отправиха кметът на община Поморие Иван Алексиев, командирът на Военноморска база – Бургас капитан I ранг Петър Петров и началникът на Военно окръжие – Бургас подполковник Данчо Мешлинков.

Негово Преосвещенство Агатополски епископ Иеротей и духовници от манастир "Свети Георги Победоносец“  отслужиха благодарствен молебен за здраве на българското войнство, жителите на Поморие и просперитета на града. 

В изпълнение на дълга да помним, следваме и предаваме онази любов към Отечеството, възпята от историята и превърнала се в символ на борбата за най-святата кауза – Свободата и Независимостта, бе засвидетелствана почит към мъжете и жените в униформа, които са въплъщение на идеалите от миналото, останали актуални и днес. Венци пред скулптурната композиция на Свети Георги бяха поднесени от: Община Поморие, Общински съвет – Поморие, командира на ВМС контраадмирал Кирил Михайлов, подполк. Данчо Мешлинков началник на ВО – Бургас и Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва.

Ритуалът беше организиран от Община Поморие, Флотилия бойни и спомагателни кораби, Военноморска база – Бургас и Военно окръжие – Бургас. Участие в програмата взеха: Общински духов оркестър – Бургас с диригент Анастас Камиларов, гвардейци от Професионална гимназия по електротехника и електроника "Константин Фотинов“ – гр. Бургас, ученици от СУ "Иван Вазов“, ОУ "Христо Ботев“ и ПГТ "Алеко Константинов“ – Поморие. За финал – поздрав към всички присъстващи поднесоха младежите от Детски фолклорен танцов ансамбъл "Раковина“ с ръководител Владимир Данаилов.

Събитието бе уважено и от председателя на Общински съвет – Поморие Адам Адамов, заместник-кметът Янчо Илиев, началника на Регионално управление Образование – Бургас Петя Петрова, директорите на местните училища, общински съветници и общественици.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Регионални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Бум на коклюш в България
Парламентарни избори 2024
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Газови доставки
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: