Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Поморийци, харесва ли ви идейният проект на парк "Лермонтов"
Автор: Иван Сотиров 13:53 / 31.12.2021Коментари (0)1439
©
Изготвен е идеен проект за благоустрояване на парк "Лермонтов“, кв. "Малко солено езеро“ в  оморие. Проектът е разработен от местни инвеститори и е подарък за жителите и гостите на Поморие.

Проектът на парка включва зони за почивка, както и за активно прекарване на времето, като:

 Зони за уелнес разходки – Общата дължина на алеите и пътеките за разходка е близо 1000 метра. Широчината на алеите е около 2 метра за комфортно предвижване, в това число и между насрещни двойки и родители с деца. Повече от 180 дървета и голямо количество на цъфтящи храсти и многообразни цветя и растения ще осигурят благоприятен микроклимат и чиста атмосфера. По цялото продължение на алеите са разположени удобни пейки за отдих.

    Зони за активна почивка – Проектът предполага високо-технологично, качествено и съвременно оборудвана спортна площадка с уреди за фитнес и спорт със специално гумено покритие за осигуряване на високо ниво на безопасност и ефикасност на тренировки по всяко време от денонощието.

    Зони за почивка и забавление за деца – Разнообразно и интересно оборудвана детска площадка с пързалки, люлки, пясъчник за деца и др. , които също така са със специално покритие от плочки с гумени трохи за осигуряване на високо ниво на безопасност за деца. До детската площадка е разположена ротонда-беседка за почивка и комфортно общуване за родители, които едновременно могат да наблюдават своите деца.

    Зона “Ботаническа градина" – Интересно организирана под форма на цвете голяма площадка с разнообразни цветни лехи от повече от 36 вида цъфтящи красиви растения, съобразени с климатичните ни условия. В тази зона също така е разположено мини “ езеро" с остров и скулптурна композиция в центъра. Към острова водят два романтични моста.

    Зони за семейна почивка или срещи с приятели – В парка ще се разполагат 5 ротонди-беседки – художествено оформени архитектурни форми с големи кръгли маси и пейки, всяка от които може комфортно да събере компания от повече от 12 човека за активно общуване, настолни игри и т.н.

До парка може да се стигне чрез един от 8-те красиво оформени входа, което изключва необходимостта да се заобикаля половината парк, за да се влезе вътре или да се излезе навън.

Освен това паркът ще бъде снабден с голямо количество улични фенери, за да осигури комфортно вечерно и даже нощно прекарване на време.

Също така проектът включва и романтично декоративно осветление отдолу нагоре на алпинариумите, цветните лехи и други растения.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Регионални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Бум на коклюш в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Политическо противоборство в САЩ
Национална баскетболна лига сезон 2023/2024
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: