Помощи за нуждаещите се в община Тунджа

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
10:22 / 29.01.2016
594
Представители на сдружение "Верният настойник" посетиха гр. Ямбол. По молба на председателя на сдружение "Болни от астма" бяха дарени дрехи, обувки и играчки в района на община Тунджа. Кампанията е част от превенцията на преждевременно напускане на детски градини и училища.

Проблемът с преждевременното напускане оказва сериозно влияние върху засегнатите и техните семейства. Едни от основните причини са икономически: безработица, ниски доходи, понижен жизнен стандарт и бедност. Това поставя много деца в затруднени условия и в не малко случаи в невъзможност да посещават учебни заведения.

Преодоляването на този проблем изисква интегрирана политика и ангажираност на всички сектори и институции, свързани с образованието и с личностното и професионалното развитие на децата и младите хора в България. Сдружение "Верният настойник" се стреми чрез предоставянето на многократни помощи на нуждаещите се по региони да подкрепи стратегията за превенция и намаляване дела на преждевременно напускащите образователната система.

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Манастир от 11 век, некропол и много артефакти се разкриват при р...
Ученик пострада при опит да потуши пожар в Драчево
Катастрофа на пътя Варна – Бургас, пострада дете
Започна ремонтът на Дюлинския проход! Скоро тези дупки ще са в ис...
Хиляди руснаци и украинци са се заселили в Бургаско само за годин...
Мъж от Винарско държи незаконни оръжия в дома си


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).