Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Посланикът на Казахстан посети Несебър
Автор: Екип Burgas24.bg 10:29 / 27.10.2014Коментари (0)687
©
Н.Пр. Темиртай Избастин, посланик на Република Казахстан в България, посети община Несебър, като първо проведе работна среща с кмета на града - Николай Димитров, след което беше открита фотоизложбата "Съвременен Казахстан".

По време на срещата между Негово превъзходителство и кметът на Несебър се обсъдиха различни теми, както и възможността за откриване на културно-информационен център в гр.Несебър, идеите, големите възможности и перспективите, които дава реализацията на един такъв проект за културен, търговски и туристически обмен.
Вечерта, официално бе открита и фотоизложбата "Съвременен Казахстан" в "Сол Несебър Палас", която е под егидата на кмета на община Несебър - Николай Димитров.

Градоначалника откри изложбата като изказа своята благодарност и удоволствие от осъществяването на това събитие. Той допълни, че идеята за това съвместно мероприятие се е породила от прекрасните взаимоотношения с г-н Темиртай Избастин и Стратегията за развитието на Казахстан за 2030 и 2050г., като подчерта, че от тези стратегии може да се заимства много в икономиката, социалната политика, етническия мир и др.

Самата изложба се организира от община Несебър, посолството на Република Казахстан и "Алианц България Франция Елзас 2012". На събитието присъстваха Н.Пр. Темиртай Избастин, Веселин Кошев - президент на "Алианц България Франция Елзас 2012", д-р Генчо Вълчев от Бургаския Свободен Университет, представители на неправителствени организации, банкови учреждения, туроператори, Ротари клуб и Лайънс клуб Несебър, инвеститори, представители от ръководството на община Несебър и кметове на населени места. Изложбата представи природата, градовете, културата, занаятите и живота на различните етноси, населяващи Казахстан, като бяха показани снимки от столицата Астана, на космическата станция Байконур и от обществено политическия живот на президента Нурсултан Назарбаев.

Веселин Кошев изказа своите благодарности към Н.Пр. Темиртай Избастин за това, че е тук, за възможността и организирането на тази изложба и определи Казахстан, като един изключителен - политически, икономически и духовен феномен. Той отправи специални благодарности към кмета на Несебър за тази чудесна инициатива, а също така предаде специални поздрави от посланиците на 18 страни в София, които преди няколко месеца посетиха перлата на ЮНЕСКО - Несебър. Всички те са останали очаровани от посещението и от организацията, а разбира се и от града. Г-н Кошев завърши с това, че Несебър ще се превърна в едно дипломатическо селище, ще бъдат открити няколко почетни консулства, търговски представителства и др.

Посланикът на Казахстан - Н.Пр.Темиртай Избастин подчерта, че Несебър е град с голяма история и красота и е благодарен на кмета - Николай Димитров за съвместното сътрудничество относно организирането на изложбата. Той изтъкна нашето стратегическо положение и добрите взаимоотношения между Казахстан и България. Г-н Избастин каза още, че в страната му живеят над 120 националности, включително и българи. Те имат своите културни центрове, където се преподава български език, като в това отношение има едно добро сътрудничество. Той добави още, че Казахстан се развива с много бързи темпове и това им дава една добра възможност за развитие както в икономическата сфера, така и във всяко едно отношение.

"Благодаря на всички, че сте дошли тази вечер в прекрасния Несебър, като каня всички да посетите Казахстан, за да се запознаете с неговата красота и възможности.", завърши Н.Пр. Темиртай Избастин, след което получи подарък, картина, от кмета на Несебър - Николай Димитров.

Казахстан е една от най-големите държави в света. Тя е разположена в северното полукълбо на границата на два континента Европа и Азия, на юг от Урал. Територията на Казахстан е 2724.9 кв. км. По своята площ страната се нарежда на девето място в света, след Русия, Китай, САЩ, Аржентина, Бразилия, Канада, Индия и Австралия.

С това съвместно мероприятие се слага началото на едно ползотворно сътрудничество за града на ЮНЕСКО - Несебър.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Регионални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Грипна епидемия обхвана страната
Бюджет 2024
Хороскоп за деня
Мигрантски натиск към България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: