Повече таксита и лекари в Несебър през лято – 2008

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
14:10 / 07.07.2008
510
550 таксиметрови автомобила ще работят през това лято в Несебър. Решението бе взето на последното заседание на Общинския съвет в морския град по предложение на кмета на Николай Димитров. До този момент жителите и гостите на града бяха обслужвани от 520 таксита.

Летовниците през това лято ще плащат досегашната туристическа такса. От следващата година обаче, тя ще бъде завишена. Считано от 1 януари 2009 туристическата такса за едно лице в средствата за подслон и места за настаняване в курортния комплекс "Слънчев бряг", вилно селище "Елените", Несебър, Обзор, Св. Влас и Равда за всички категории обекти се определя вече ще е 0,80 лв. За останалите селища на територията на община Несебър за всички категории обекти- 0,50 лв.Съгласно приетото решение лица до 14-годишна възраст не заплащат туристическа такса.

За сигурността на летовните през това лято в Несебърска община ще бъде командирован на екип от Центъра за спешна медицинска помощ-Бургас /5 лекари и 5 шофьори/ .

За времето от 1 юли до 31 август медицинският екип ще бъде базиран в Свети Влас и ще обслужва още вилно селище "Елените", курортен комплекс "Слънчев бряг"-север, Кошарица, Оризаре, Тънково, Гюльовца и Баня.


Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Катастрофа на пътя Варна – Бургас, пострада дете
Започна ремонтът на Дюлинския проход! Скоро тези дупки ще са в ис...
Хиляди руснаци и украинци са се заселили в Бургаско само за годин...
Мъж от Винарско държи незаконни оръжия в дома си
В едно село в Бургаско живее само един човек, има друго без нито ...
Отлична работа на карнобатската полиция


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).