Празнична програма за Коледа и Нова година в Приморско

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
14:36 / 08.12.2015
1837
И тази година община Приморско ще посрещне Коледните и Новогодишни празници с програма, изпълнена с интересни културни и спортни прояви. Със запалването на коледната украса морската община даде заявка за месеца на веселбата, наситен с коледни концерти, базари, работилници, спортни турнири и много настроение. Почти всеки ден от коледната програма е ангажиран със забавни мероприятия, които ще продължат до края на декември.

Още тази събота - 12 декември от 18 часа в читалището на с. Веселие местните самодейци ще поставят началото на коледните концерти в общината.

На 17 декември в изложбената зала в Общината ще бъде даден старт на коледната работилница. В нея всеки ден до 22 декември от 14.30 ч. до 16.30 ч. жителите на Приморско ще дадат воля на въображението и умението си чрез изработка на различни бижута, украси и коледни картички. Същия ден Дядо Коледа ще зарадва с подаръци децата на с. Писменово, а порасналите деца ще се забавляват с атрактивна томбола. От 18 часа в читалище "Отец Пайсий" самодейните състави на Ново Паничарево ще представят своето творчество в коледен концерт.

На 18 декември от 17 часа в салона на читалището в Приморско ще отвори врати коледен базар с ръчно изработени изделия, организиран от ДТС "Приморче". Съставът ще изнесе и коледна концертна програма.

Концерт ще има и в Китен. Той ще събере жителите на градчето от 18 часа на 19 декември в салона на местното читалище.

На 20 декември празничната програма ще продължи от 16.30 часа с концерт на квартет "Китен" на площада пред сградата на Общината. От 18 часа ТК "Съншайнс" ще представи своята програма, но преди това от 16 часа децата ще подредят коледен базар в салона на читалище "Самообразование".

За 21 декември от 18 часа е предвиден коледният концерт на Битовата група за автентичен фолклор в читалището в Ясна поляна.

На 22 декември от 15.30 часа ТК "Съншайнс" ще изпълни флашмоб на площада в Приморско.

В програмата не липсват и спортни събития. Коледен турнир по волейбол ще се проведе на 23 декември от 10 часа в спортната зала. Празничният ден ще продължи от 16 часа с коледен базар и концерт на ФА "Приморско" в читалище "Самообразование".

По традиция на Бъдни вечер в сградата на Общината коледари ще пеят песни и ще наричат за здраве и берекет през цялата 2016 г.

Предновогодишен концерт очаква жителите на Приморско на 30 декември от 18 часа. В него ще вземат участие ФА "Приморско" , Група за стари градски песни "Морска звезда", Вокален секстет " Приморско", Мъжка вокална група "Приморско", Група за руски песни "Берьозка", Група за автентичен фолклор "Китен", деца - изпълнители на народни песни от Фондация "Странджа".

Празничната програма в Приморско ще продължи с посрещане на Нова година на площада пред сградата на общината. За 31 декември /четвъртък/ от 23.30 ч. Общината е приготвила много веселие, музика, танци и празнична заря.

Община Приморско кани всички жители и гости да станат част от Коледните и Новогодишните празници в морския град!


Виж коментарите (0)

Още по темата (127):
25.02.2016 Коледните къщички на "Тройката" остават до средата на март
19.01.2016 Демонтират елхата на "Тройката"
13.01.2016 До края на месеца коледната украса на Бургас отива на склад
06.01.2016 Кметът честити Коледа на арменците в Бургас
04.01.2016 Над 6800 глоби за шофьори в дните около Нова година
04.01.2016 Голям интерес за празнуване по морските курорти имало по празниците
Още новини от Регионални новини:
Започна ремонтът на Дюлинския проход! Скоро тези дупки ще са в ис...
Хиляди руснаци и украинци са се заселили в Бургаско само за годин...
Мъж от Винарско държи незаконни оръжия в дома си
В едно село в Бургаско живее само един човек, има друго без нито ...
Отлична работа на карнобатската полиция
Мъж от Сунгурларско разбра, че полицията дебне за пияни шофьори и...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).