Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Приморско се обяви против закриването на земеделските служби
Автор: Екип Burgas24.bg 15:58 / 16.03.2010Коментари (0)833
©
Общински съвет Приморско прие днес  декларация против заповед на министъра на земеделието и храните. Заповедта на министър Мирослав Найденов гласи, че общинска служба „Земеделие и гори" - Приморско ще бъде закрита. Това се налага във връзка с промени в Устройствен правилник на областните дирекции „Земеделие" и предложение на директора на Областна дирекция „Земеделие"- Бургас без да е уведомена местната власт в Община Приморско и без да е поискано становище от кмета на общината относно предстоящите реформи. Общинска служба по земеделие - Приморско сега ще трябва да пренасочи дейността си към Общинска служба по „Земеделие" - Созопол. Тези промени предизвикаха недоволството, както на жителите на морската община така и на общинските съветници.

Мотивите подбудили декларацията са, че това преместване към община Созопол ще усложни обслужването на гражданите, тъй като до съседната община няма редовна транспортна линия. Това ще затрудни най - вече селата, които основно се занимават със земеделие и животновъдство и допълнително ще ги натовари с пътни разноски.

Закриването на общинската служба ще се отрази негативно и на висящи съдебни производства, водени между община Созопол и общинска служба по земеделие - Приморско, които касаят границите на община Приморско и собствеността върху няколко хиляди декара общински земи и гори, това изказват още в своята декларация съветниците. Местният парламен настоява да бъде запазена структурата на общинска служба земеделие в Приморско и евентуално да обслужва община Царево.

„Твърдо против заповедта на министър Мирослав Найденов, това са сериозни реформи, за които трябваше да бъде поискано становище от общинска администрация", заяви позицията си Пламен Георгиев председател на общински съвет Приморско.




Д Е К Л А Р А Ц И Я

от Общински съвет-Приморско против закриването на
общинска служба „Земеделие" - Приморско и прехвърляне на дейността й към общинска служба „Земеделие" - Созопол


На основание чл.21,ал. 2 ЗМСМА и по повод Заповед № РД-44-51/ 04.02.2010г. на Министъра на земеделието и храните за закриване на общинска служба по земеделие - Приморско,като дейността й преминава към общинска служба по земеделие - Созопол

Д Е К Л А Р И Р А:


1.Ние,общинските съветници от Общински съвет-Приморско сме категорично против закриването на общинска служба „Земеделие" - Приморско и прехвърляне на дейността й към общинска служба „Земеделие" - Созопол. Заповед № РД-44-51/04.02.2010г.на Министъра на земеделието и храните е издадена във връзка с промени в Устройствен правилник на областните дирекции „Земеделие" и предложение на директора на Областна дирекция „Земеделие"-Бургас без да е уведомена местната власт в Община Приморско и без да е поискано становище от Кмета на общината относно предстоящите реформи.

2.В Община Приморско все още не е приключил процеса по възстановяване на земеделски земи и обезщетенията по ЗСПЗЗ в изпълнение на влезли в сила съдебни решения.
Закриването на общинска служба по земеделие - Приморско ще се отрази негативно на няколкото висящи съдебни производства, водени между община Созопол и общинска служба по земеделие - Приморско, които касаят границите на община Приморско и собствеността ни върху няколко хиляди декара общински земи и гори.



3.Целта на всички държавни и общински служби е да обслужват гражданите и да ги улесняват.Извършените реформи в общинските служби по земеделие,закриването на службата в Приморско и прехвърлянето й в Созопол ще затрудни изключително много гражданите на общината,особено живущите по селата,които се занимават основно със земеделие и животновъдство, като ще ги натовари с допълнителни пътни разноски и загуба на време.Липсата на редовна транспортна линия между населените места от Община Приморско и гр. Созопол е също част от неудобството за гражданите, които ще са принудени да пътуват до Бургас, от там до Созопол и след това обратно.


4.Със закриването на службата са закрити 2 целогодишни работни места за жители на община Приморско,въпреки че щатните бройки за Областна служба „Земеделие"-Бургас за 2010г.са увеличени на 80 броя.

5.Настояваме да бъде отменена Заповед№ РД-44-51/ 04.02.2010г. на Министъра на земеделието и храните, да бъде запазена структурата на общинска служба по земеделие- Приморско, заявяваме, че ще предприемем всички законови действия за протест срещу решението за закриването на общинска служба по земеделие - Приморско.


Настоящата Декларация е приета на извънредно заседание на Общински съвет-Приморско на 16.03.2010год.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Регионални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
България и Войната в Украйна
Парламентарни избори 2024
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: